ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΑΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ
ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 2011-2012 ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

1ο Ιατρικό Συνέδριο Επαγγελματικής Πρακτικής από τον ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει το 1ο Ιατρικό Συνέδριο Επαγγελματικής Πρακτικής , με θέμα «Το παρόν και το μέλλον στον χώρο της Υγείας», στις 16 & 17 Απριλίου, στο εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI. Το συνέδριο απευθύνεται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ιδιώτες και νοσοκομειακούς, και θα συμμετάσχουν σε αυτό κορυφαίοι ομιλητές από την πανεπιστημιακή και την ιατρική κοινότητα.

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ


 

Προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Αθήνα: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» (Πλατεία Συντάγματος) 19:00 – 22:00.

Οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν περιγραφή των 3 προγραμμάτων της Ιατρικής Σχολής:
• Εξαετές Πτυχίο Doctor of Medicine (ΜD), για απόφοιτους Λυκείου αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ
• Τετραετές Πτυχίο Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery (MBBS), του St George’s University of London, για κατόχους πρώτου πτυχίου σε παρεμφερή κλάδο
• Μεταπτυχιακό Post Graduate Diploma (PgDip), και Master of Science (MSc) στην οικογενειακή ιατρική σε συνεργασία με το St George’s University of London που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε γενικούς και οικογενειακούς ιατρούς, παθολόγους, παιδίατρους, γυναικολόγους.

Για Δηλώσεις Συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 801 1002345 και 210 6748293 ή ηλεκτρονικά στο , μέχρι τις 21 Ιουνίου 2016.


International Spine Master Course, θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 12 Ιουνίου 2016 στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στο Μαρούσι.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Σεμιναρίου:
κ.Ελια Στασινού
The Mastermind Group
τηλ.: 210 6839690


1η επιστημονική ημερίδα - 21 Μαΐου 2016 "Αθλητικοί Τραυματισμοί. Πρόληψη, Αποκατάσταση και Κριτήρια Επανένταξης." στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Λεωφόρος Δ. Βικέλα 52 Χαλάνδρι, Αθήνα.


3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας, που θα λάβει χώρα 6-8 Μαΐου 2016, στην Αθήνα


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η 21η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, Athina 2016 θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 29 Μαΐου στο Γήπεδο TaeKwonDo.

Η Art-Athina είναι μια διεθνής διοργάνωση υψηλού επιπέδου που διοργανώνεται από την εταιρεία EuroMare σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), ενώ η έκθεση τελεί, από την πρώτη χρονιά, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μια από τις μακροβιότερες εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα. Στην Art-Athina συμμετέχουν σημαντικές ελληνικές και διεθνείς αίθουσες τέχνης, πολιτιστικοί φορείς, ιδρύματα, εκδότες τέχνης, επιμελητές, συλλέκτες, κριτικοί.

Το πρόγραμμα της έκθεσης ενισχύεται από παράλληλες εικαστικές δραστηριότητες, αφιερώματα, performances, ομιλίες από εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς εικαστικής σκηνής, σημαντικούς VIP προσκεκλημένους και όπως πάντα εκπαιδευτικές δράσεις. Στην Art-Athina 2015 υπήρξε αφιέρωμα στον κ. Δάκη Ιωάννου και στο Ιδρύμα ΔΕΣΤΕ, με την εγκατάσταση του έργου Breath του καλλιτέχνη Νίκου Ναυρίδη. Μεγάλη επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε και στις ομιλίες-συζητήσεις “TALKS@Art-Athina” κατά τις οποίες αναλύθηκαν εικαστικά και συναφή οικονομικά θέματα.

Το κοινό της Art-Athina επισκέπτεται την έκθεση με ενδιαφέρον να ψυχαγωγηθεί, να μάθει και να βιώσει ένα νέο κόσμο πραγμάτων και ιδεών.

ART 16 GENERA BANNER


Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παθολογικής Φυσιολογίας και Ρευματολογικό Ιατρείο του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» (Δ/ντής: Καθηγητής Αθ. Γ. Τζιούφας) πραγματοποιεί ημερίδα ενημέρωσης ασθενών με θέμα “Χρόνιες Ρευματικές Παθήσεις: Ενημέρωση και Αντιμετώπιση” την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 και ώρες 16:30 – 20:00 στο αμφιθέατρο “Μαγγίνειο” του Γ.Ν.Α. “Αρεταίειο”
Οι επιστημονικά υπεύθυνοι κ.κ. Αθανάσιος Γ. Τζιούφας, Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος, Μαρία Γ. Τεκτονίδου και Δημήτριος Κασίμος θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα του κοινού. Παρακαλείσθε να θέσετε το ερώτημα σας για τη νόσο που επιθυμείτε να ενημερωθείτε ειδικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα http://arthritis.org.gr/revmatikes-pathisis-enimerosi-antimetopisi/


Περιγεννητικές Λοιμώξεις 28-29 Μαΐου 2016 Ξενοδοχείο "Thraki Palace" Αλεξανδρούπολη


 16η Εκπαιδευτική Διημερίδα της Παιδιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 28-29 Μαΐου 2016.
Η εκπαιδευτική Διημερίδα απευθύνεται σε Ιατρούς, Μέλη Πληρωμάτων ΕΚΑΒ, Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοθεραπευτές και συναφείς ειδικότητες καθώς επίσης και σε εκπαιδευτικούς και γονείς.


 

 Εξελίξεις στην Νεογνική Χειρουργική
Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ», ΜΗΤΕΡΑ
21 Μαΐου 2016

Οργάνωση
Παιδοχειρουργικό Τμήμα Παίδων ΜΗΤΕΡΑ


 


Ο Επιστημονικός Σύλλογος Ιατρών Βελονισμού σας προσκαλεί στο 4ο Διεπιστημονικό Συνέδριο Βελονισμού – I.A.SY 2016 με κεντρικό θέμα την πρόληψη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 04-05 Ιουνίου 2016 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.
 
Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα συζητήσουν όλες τις εξελίξεις που αφορούν τόσο την πρόληψη ή επιδείνωση της ασθένειας όσο και την αναστροφή του προσυμπτωματικού σταδίου.

 


ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
27-29 Μαΐου 2016 ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ZAΚΥΝΘΟΥ


 

• 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος
Ένωση Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Ελλάδος
6 – 8 Μαΐου 2016, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
http://www.enmge2016.mdcongress.gr

• 14ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου
Γυναικολογικό Ινστιτούτο Αθηνών
9 – 11 Ιουνίου 2016
Πρακτικό Μέρος: 9/6 Μαιευτήριο ΙΑΣΩ & Θεωρητικό Μέρος: 10 & 11/06 Ξενοδοχείο Hilton
www.athensefc2016.mdcongress.gr


 


Η Ορθοπαιδική Κλινική της Δράμας στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων ΣΕ.Δ.ΚΑ, θα διοργανώσει στις 28 Μαΐου 2016 στο αμφιθέατρου του Νέου Δημαρχείου της Δράμας, την 18η Ημερίδα με θέμα: "Δυσκολες επιλογες θεραπείας και αντιπαραθέσεις σε παθήσεις και κακώσεις του ισχίου".

Η εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕΟΧ και της Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.


To 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής θα διεξαχθεί στην στη Ρόδο (Rodos Palace) από Τετάρτη 4 Μαΐου έως Σάββατο 7 Μαΐου 2016


 

 3ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο 2016
“Πρόληψη, Αναγνώριση και Διαχείριση του Γαστρεντερικού Καρκίνου. Ένα Αλφαβητάρι για τους Ιατρούς”

Η Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρία με τη παρουσία 25 Ειδικών από 12 Χώρες και 4 Ηπείρους, προσκαλεί Παθολόγους και Γενικούς Ιατρούς - Ιατρούς Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.

Θα συζητηθούν: Η αξιολόγηση των συμπτωμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων και των ευρημάτων της ενδοσκόπησης που αφορούν συγκεκριμένες παθήσεις και προ-καρκινικές βλάβες του πεπτικού. Πότε ο ασθενής θα παραπέμπεται για έλεγχο ή επιτήρηση στον ειδικό. Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, Πως & Πό
τε. Ενδοσκοπική θεραπεία του πρώιμου γαστρεντερικού καρκίνου. Εξελίξεις στη διάγνωση & θεραπεία προ-καρκινικών βλαβών του πεπτικού. –

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική. Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει -> http://athens-symposium2016.com/registration/


 


10ο Ελληνοτουρκικό Διαπανεπιστημιακό Ορθοπαιδικό Συνέδρίο (10th Greek -Turkish Intra - University Orthopaedic Meeting) το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19-21 Μαΐου 2016, στο Ξενοδοχείο Lucy, στην Καβάλα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρείας Μακεδονίας - Θράκης (Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.) σε συνεργασία με την Γ΄ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική Α.Π.Θ., την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική Δ.Π.Θ. και την Τουρκική Ορθοπαιδική Εταιρεία (TOTBID),

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα www.globalevents.gr


 

• 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος
Ένωση Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Ελλάδος
6 – 8 Μαΐου 2016, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
http://www.mdcongress.gr

• 14ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου
Γυναικολογικό Ινστιτούτο Αθηνών
9 – 11 Ιουνίου 2016
Πρακτικό Μέρος: 9/6 Μαιευτήριο ΙΑΣΩ & Θεωρητικό Μέρος: 10 & 11/06 Ξενοδοχείο Hilton
www.athensefc2016.mdcongress.gr


Καρκίνος Μαστού 2016 27-28 Μαΐου 2016 ATHENAEUM INTERCONTINENTAL - Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας

 Η Ορθοπαιδική Κλινική της Δράμας στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων ΣΕ.Δ.ΚΑ, θα διοργανώσει στις 28 Μαΐου 2016 στο αμφιθέατρου του Νέου Δημαρχείου της Δράμας, την 18η Ημερίδα με θέμα: "Δυσκολες επιλογες θεραπείας και αντιπαραθέσεις σε παθήσεις και κακώσεις του ισχίου".

Η εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕΟΧ και της Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.


 

 


Από την επιστήμη στην φροντίδα των ασθενών
Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ», ΜΗΤΕΡΑ
9 Απριλίου 2016

Οργάνωση
Τμήμα Πάρκινσον & Κινητικών Διαταραχών ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με τη Β’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική

ΕΚΠΑ


 

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 5ο Συμπόσιο για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες - Παιδιατρική Ανοσολογία, που οργανώνει το Τμήμα μας, που εφέτος συμπλήρωσε τριακονταετία λειτουργίας. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 21-22 Απριλίου 2016.


2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στην καθημερινή κλινική πράξη", το οποίο θα πραγματοποιηθεί 9 Απριλίου 2016 στο αμφιθέατρο του 424 Γ.Σ.Ν.Ε.


Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών διοργανώνει παιδοφθαλμολογική ημερίδα με τίτλο «ΠΑΙΔΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ» το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Ομίλου στο Κεφαλάρι, Φιλαδελφέως & Κεφαλαρίου 1.


Εκ μέρους της Γραμματείας του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, σας αποστέλλουμε το επιστημονικό πρόγραμμα (κάντε κλικ εδώ).


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΒΟΡΕΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016 Πρέβεζα 22-23 Απριλίου 2016


 

1η Ημερίδα Παιδιατρικής Εντατικολογίας – Σοβαρές Συστηματικές Λοιμώξεις & Σηπτική Καταπληξία
Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ», ΜΗΤΕΡΑ
2 Απριλίου 2016

Οργάνωση
Πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων ΜΗΤΕΡΑ


 


Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη 19η Παιδατρική ΔΙημερίδα του Συλλόγου μας που θα διεξαχθεί στις 5-6.3.2016 στην Αγία Μαρίνα Χανίων


O Προέδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής Παθολογίας Α.Π.Θ. κ. Αστέριος Καραγιάννης, σας προσκαλεί στο 31ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο, που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί από από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Το Προκαταρκτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο http://www.praxicon.gr/down/ProkatarktikoVoreioelladiko2016.pdf

Το Έντυπο Εγγραφής βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.praxicon.gr/voreioelladiko16.html

Πληροφορίες Οργάνωσης - Γραμματεία

PRAXICON
Εθν. Αντιστάσεως 101, ΤΚ 551 34, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
ΜΗΤΕ 0933Ε60000071200

τηλ: 2310 460 652/-682, fax: 2310 435 064

e-mail:
website: http://www.praxicon.gr/seminars.html


Cranial Trauma Workshop “Diagnosis and Management of Head and Peripheral Nerve Injury”, που διοργανώνεται από την Νευροχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και θα λάβει χώρα στην Λάρισα, στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του Νέου Κτιρίου Ιατρικής Βιόπολις, από 1 έως 2 Απριλίου 2016


1ο συνέδριο νοσοκομειακής κοινωνικής εργασίας- Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Μαρτίου 2016.


 

Σας αποστέλλουμε επιστολή της Νευροχειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σχετικά με το Larissa International Neurovascular Course – Cerebral Aneurysms, που θα λάβει χώρα στην Λάρισα, στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του Νέου Κτιρίου Ιατρικής Βιόπολις, από 18 έως 19 Μαρτίου 2016.


Στο πλαίσιο του 12ουΣυμποσίου της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος με θέμα «Η σχέση του σύγχρονου γιατρού με τις ιπποκρατικές αρχές και την ιστορία της επιστήμης του» που θα γίνει στις  5 Mαρτίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Παπανικολή 10, Χαλάνδρι), σας αποστέλλουμε το επιστημονικό πρόγραμμα (κάντε κλικ εδώ).


ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΕΣ – ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ», ΜΗΤΕΡΑ

5 Μαρτίου 2016

Οργάνωση: Τμήμα Ενδοκρινολογίας – Διαβήτη Κύησης – Κέντρο Θυρεοειδούς ΜΗΤΕΡΑ


Οι Α' και Β' Παθολογικές Κλινικές του 424 Γ.Σ.Ν.Ε., οργανώνουν το 2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στην καθημερινή κλινική πράξη", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 424 Γ.Σ.Ν.Ε. στις 9 Απριλίου 2016.


 Νευροχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Larissa International Neurovascular Course – Cerebral Aneurysms, που θα λάβει χώρα στην Λάρισα, στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του Νέου Κτιρίου Ιατρικής Βιόπολις, από 18 έως 19 Μαρτίου 2016.

WORKSHOP ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΡΙΝΙΩΝ
ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ LIVE SURGERY
Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ», ΜΗΤΕΡΑ
27 Φεβρουαρίου 2016

Οργάνωση
Τμήμα Ρινολογίας, Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου, ΥΓΕΙΑ


Ημερίδα «Διατήρηση Αναπαραγωγής»
Ελληνική Εταιρεία Διατήρησης Αναπαραγωγής
19 Μαρτίου 2016, Μαιευτήριο ΙΑΣΩ, Αθήνα
http://www.mdcongress.gr/gr_upload/htmlarea/ELPIDA_MELLON_2016.pdf

• Screening στην Κύηση
Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία
19 – 20 Μαρτίου 2016, Αμφιθέατρο Νοσοκομείου «Αττικόν», Αθήνα
www.screening2016.mdcongress.gr

• Αιμορραγία μετά τον τοκετό, από το Α έως το Ω
Α’ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής
Σάββατο 2 Απριλίου 2016, Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza
www.bleedingafterlabour2016.mdcongress.gr

• 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχοπροφυλακτικής
Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία
8 – 10 Απριλίου 2016, Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα
http://psychoprophylaxis2015.mdcongress.gr

• Σεμινάριο Θεωρητικής Πιστοποίησης Επάρκειας Υπερηχογραφήματος στη Μαιευτική 1ο & 3ο Τρίμηνο κύησης
Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία
8-9 Απριλίου 2016, Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", Θεσσαλονίκη
http://www.mdcongress.gr/gr_upload/htmlarea/SeminarioEparkeias_2016.pdf

• Χειρουργική Ανατομία Πυελικού Εδάφους: Πρακτικό Σεμινάριο σε πτωματικά παρασκευάσματα
Α΄ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ουρογυναικολογίας
Με την συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Αποκατάστασης Πυελικού Εδάφους και του Επιστημονικού Συλλόγου Μαιών/Μαιευτών Αθηνών
21 Απριλίου 2016, Ανατομείο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (Γουδή)
http://www.mdcongress.gr/gr_upload/htmlarea/PRELIMINARY_PTOMATA2016.pdf

• Πανελλήνιο Συνέδριο Ουρογυναικολογίας
Πανελλήνια Εταιρεία Ουρογυναικολογίας
22 – 23 Απριλίου 2016 (Θεωρητικό μέρος), Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα
24 Απριλίου 2016 (Ειδικό Θεωρητικό & Πρακτικό σεμινάριο Μαιευτικές Κακώσεις Περινέου), Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», Αθήνα
http://www.urogyn2016.mdcongress.gr


Σας ενημερώνουμε ότι στις 18-19/2/2016 θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του 251ΓΝΑ το 25ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο του 251ΓΝΑ. Περισσότερες

πληροφορίες για το συνέδριο στον ιστοχώρο

https://polithematiko2016.wordpress.com/

Ασμχος(ΥΙ) Κ.Ρέβελος - Δντης Εργ. Παθολ/μίας 251ΓΝΑ

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Σγος(ΥΝ) Αθ.Κωτούλας - Τμχης Εκμ. 251ΓΝΑ/ΚΜΗ

Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής


25ο Έτος Ημέρες Παθολογίας

Στοιχεία Εκδήλωσης
Οργανωτής: Το Ογκολογικό Κέντρο Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΟΚΙΒΕΕ) και η Γ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών -ΕΚΠΑ -Γενικό Νοσοκομείο "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"

Τίτλος: 25o Έτος Ημέρες Παθολογίας

Ημερομηνία: 1-2 Απριλίου 2016
Τόπος: Ξενοδοχείο Athens Hilton
Βασιλίσσης Σοφίας 46 , Αθήνα 11528
Τηλέφωνο: 210 7281000
Ιστοσελίδα: www.hiltonathens.gr

Πληροφορίες: Γραμματεία Οργάνωσης Συνεδρίου
ERASMUS Conferences Tours & Travel S.A.
Κολοφώντος 1 & Ευρυδίκης, 161 21 Αθήνα
Τηλ. Κέντρο: 210 7414700 | Fax: 210 7257532
E-mail: | Ιστοσελίδα: www.erasmus.gr


• 49th OOG Spring Meeting
Ημερομηνία: 07 - 09 Απριλίου 2016
Τόπος Διεξαγωγής: Αθήνα - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Info: Era Ltd
Τηλ.: 210 36 34 944
Fax: 210 36 31 690
Email:
Website: www.era.gr ;www.oog.eu.com

• 24ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο
Ημερομηνία: 14 - 17 Απριλίου 2016
Τόπος Διεξαγωγής: Αλεξανδρούπολη - Ξενοδοχείο Thraki Palace
Info: Era Ltd
Τηλ.: 210 36 34 944
Fax: 210 36 31 690
Email:
Website: www.era.gr; www.24psychiatric2016.gr

• 5ο Συμπόσιο για Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες Παιδική Ανοσολογία
Ημερομηνία: 21 - 22 Απριλίου 2016
Τόπος Διεξαγωγής: Αθήνα - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Info: Era Ltd
Τηλ.: 210 36 34 944
Fax: 210 36 31 690
Email:
Website: www.era.gr

• 4o Ετήσιο Σεμινάριο Διάχυτων Πνευμονοπαθειών
Ημερομηνία: 23 - 24 Απριλίου 2016
Τόπος Διεξαγωγής: Αθήνα – Αμφιθέατρο Παλαιάς Βουλής & Ξενοδοχείο Athens Plaza
Info: Era Ltd
Τηλ.: 210 36 34 944
Fax: 210 36 31 690
Email:
Website: www.era.gr


2nd Eurasian Joint Forum on Paediatric Cardiology and Cardiac Surgery", που διοργανώνει η Παιδοκαρδιολογική – Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, από 16 έως 17 Απριλίου του 2016, στο ΙΔΡΥΜΑ ΙΑΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ –ΙΙΒΕΑΑ.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το 12ο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης που θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη και στο Ξενοδοχείο Makedonia Palace, τις ημερομηνίες 10-12 Μαρτίου 2016.

Το παρόν συνέδριο έχει λάβει την επιστολή έγκρισης του ΕΟΦ, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες λήψης εγκρίσεως από τον ΣΦΕΕ και μοριοδότησης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες στο site του συνεδρίου www.forumcongress.com/12atherosclerosis.html

Για την αφίσα πατήστε εδώ


 

5ος Κύκλος Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης-Κλινικό Εργαστήριο (Workshop) με θέμα "Σχιζοφρένεια", Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, Ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη


O Προέδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής Παθολογίας Α.Π.Θ. κ. Αστέριος Καραγιάννης, σας προσκαλεί στο 31ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο, που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί από από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.
Την Α΄ Ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε στον σύνδεσμο
http://www.praxicon.gr/down/A_31oVoreioelladiko2016.pdf
Τα Έντυπα Εγγραφής και Υποβολής Περίληψης Εργασίας βρίσκονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.praxicon.gr/voreioelladiko16.html

Πληροφορίες Οργάνωσης - Γραμματεία
PRAXICON
Εθν. Αντιστάσεως 101, ΤΚ 551 34, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
ΜΗΤΕ 0933Ε60000071200
τηλ: 2310 460 652/-682, fax: 2310 435 064
e-mail:
website: http://www.praxicon.gr/seminars.html


Ο Τομέας Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας οργανώνει Σεμινάριο με θέμα ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝΗμερίδα με θέμα ''ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ:ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ'' που διοργανώνει ο κ. Μερτζιώτης Νικόλαος, Διευθυντής της Κλινικής Επανορθωτικής Ουρολογίας και Χειρουργικής Ανδρολογίας του ΙΑΣΩ GENERAL στις 20 Φεβρουαρίου , στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του μαιευτηρίου Iασώ.
Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει 18-20 Φεβρουαρίου 2016 Σεμινάριο με θέμα "Fractures of the Wrist: Open Reduction and Internal Fixation" με άσκηση σε πτωματικά μέλη. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στο Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για κάθε σχετική πληροφορία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σεμιναρίου http://www.ibraortholarissa.gr/ ή να απευθυνθείτε στη γραμματεία οργάνωσης του σεμιναρίου , ή στο τηλέφωνο 2413501199 και την ηλεκτρονική διεύθυνση .Η Εταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, στις 5 – 7 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, στην Αθήνα.


• Επιστημονικό Σεμινάριο: Λαπαροσκόπηση στη γυναικολογική ογκολογία (Minimally invasive Surgery in Gynecologic Oncology Seminar-MISGO seminar)
ΡΕΑ Γυναικολογική-Μαιευτική-Χειρουργική-Θεραπευτική-Διαγνωστική Κλινική
20 Φεβρουαρίου 2016, Μαιευτήριο ΡΕΑ – Αίθουσα Διαλέξεων «Δ.Χασιάκος»
www.mdcongress.gr

• 7η σύνοδος Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV)
Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV)
26 – 28 Φεβρουαρίου 2016 – Ξενοδοχείο Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη
www.7hpv.mdcongress.gr

• Ημερίδα «Διατήρηση Αναπαραγωγής»
Ελληνική Εταιρεία Διατήρησης Αναπαραγωγής
19 Μαρτίου 2016, Μαιευτήριο ΙΑΣΩ, Αθήνα
www.mdcongress.gr

• Πανελλήνιο Συνέδριο Ουρογυναικολογίας
Πανελλήνια Εταιρεία Ουρογυναικολογίας
22 – 23 Απριλίου 2016, Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα
http://www.mdcongress.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή