Βίντεο απο την παρουσίαση του βιβλίου για την αθλητιατρική του Δρ. Ξεν. Ρούσση Αθλητιατρική-Θεωρία-Πράξη-Θεραπεία
"Ομπρέλα Υγείας-Ομπρέλα Ζωής " Σπότ του ΙΣΑ για την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού.
ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
Βίντεο της συνενέτευξης τύπου για τα αντιβιοτικά
Βίντεο εκδήλωσης ΙΣΑ για το claw back στη ΠΦΥ
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα Ελληνική Ιπποκράτεια Ιατρική – Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (BINTEO)
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (BINTEO)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ DoI2023
Ημερίδα ΙΣΑ "Ιατρικός Τουρισμός – Προοπτικές για το μέλλον"
Μάρτιος - Παγκόσμιος μήνας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου
Υβριδική Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Η ψηφιοποίηση στην Υγεία»
Σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και ΕΟΔΥ
Εκλογές ΙΣΑ 16-17/10/2022
Βίντεο για την δράση του ΙΣΑ
Ημερίδα ΙΣΑ "H ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ"
Βίντεο του ΙΣΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

e-ΙΣΑ

Τη διαβεβαίωση ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή εισέπραξε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη και τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Μπαρούς.

Το θέμα της πληρωμής των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών και λοιπών παρόχων υγείας, έθεσε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μπερσίμης και Μπαρούς ενημέρωσαν τον κ. Βλασταράκο ότι την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 εστάλησαν εντάλματα για την πληρωμή περίπου 1.500 συμβεβλημένων ιατρών. Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να σταλούν εντάλματα για την πληρωμή άλλων 2.500 ιατρών. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ενταλματοποιηθεί το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών. Τα εντάλματα είναι προς υπογραφή στον Πάρεδρο, ο οποίος πλέον βρίσκεται εντός του ΕΟΠΥΥ. Ο Π.Ι.Σ. ευελπιστεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις και θα πληρωθούν άμεσα οι ιατροί.

Η συνεχής πίεση του Προέδρου του Π.Ι.Σ, λόγω και του θεσμικού του ρόλου, προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο συμμετέχει, συνέβαλε σημαντικά στην έκδοση της ΚΥΑ αρ.90 παρ.7 ν.4368/16, 31 Μαΐου 2016, σύμφωνα με την οποία, οι πάροχοι θα πληρώνονται στο 100% μέσα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα διαγνωστικά ιατρεία και εργαστήρια, και με δεδομένο ότι το παράρτημα Γ της Υπουργικής απόφασης Βορίδη (Αύγουστος 2014) δεν είχε εφαρμοστεί καθ' ολοκληρία από την ΗΔΙΚΑ, αναμένεται άμεσα η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων προκειμένου να εξοφληθούν οι πάροχοι.

Σε ότι αφορά τα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, στα οποία διενεργείται κλινικός έλεγχος, θα αποσταλούν διευκρινίσεις για τυχόν παραλείψεις ή κοστολογήσεις επιπλέον ΚΕΝ κ.λπ. ώστε να υπάρχουν σαφείς κανόνες, τη στιγμή που η πληρωμή πλέον θα γίνεται στο 100% μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Ο Π.Ι.Σ. καλεί όλους τους ιατρούς να αποφεύγουν παραλείψεις και παραβάσεις που επηρεάζουν το υπόλοιπο ιατρικό σώμα, καθόσον ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έχει κληθεί και ο ίδιος να διαπιστώσει ενέργειες ορισμένων παρόχων που με τις ενέργειές τους αμαυρώνουν τον ιατρικό κλάδο και δημιουργούν προβλήματα στην ιατρική λειτουργία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν χρειάζεται υποδείξεις από καμία Ένωση για να επιτελεί το ρόλο του αποτελεσματικά, κάνοντας έγκαιρες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, προστατεύοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των ιατρών, αλλά και την περίθαλψη των πολιτών σε μία κοινωνία που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή