Ημερίδα «Σακχαρώδης Διαβήτης & Οικογένεια»

Χώρος Διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ

Διάρκεια Ημερίδας: 09:30 – 14:30

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 15 Δεκεμβρίου 2018

Διοργάνωση: Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη Ομίλου ΥΓΕΙΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.hygeia.gr

 


Παρουσίαση για γιατρούς και φοιτητές ιατρικής σχολής

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου (19h30-22h00) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών οδός Σίνα 31 – 10680 Αθήνα

Η ιατρική οργάνωση στη Γαλλία

 


 Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Μοριακής Θεραπευτικής του Καρκίνου διοργανώνει, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων, την Επιστημονική Εκδήλωση "1ο Διαδραστικό Συμπόσιο Κλινικών Περιστατικών Ουρολογικού Καρκίνου " η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Ξενοδοχείο Αμαλία στις 09-10 Νοεμβρίου 2018

 


Η Διοίκηση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΓΝΑ «ΚΑΤ»  σας προσκαλούν στο 2ο Πολυθεματικό Επιστημονικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018, με είσοδο ελεύθερη. οικοδομώντας στη συνεχιζόμενη επιμόρφωση, στην εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και στον προβληματισμό σε θέματα υγείας των επαγγελματιών υγείας.

Για εγγραφές στο συνέδριο αλλά και για το αναλυτικό προκαταρκτικό πρόγραμμα μπορείτε να συνδεθείτε στο link: www.kat-congress2018.gr


6ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με αφορμή τα 10 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, η οργανωτική επιτροπή σας προσκαλεί με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να συμμετέχετε στις εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ενώσεως που θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο LIMNEON στην Καστοριά στις 05 - 07 Απριλίου 2019.

 


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την διοργάνωση της Ημερίδας: 3η Ημερίδα Νευρο-ουρολογίας: «Εστιάζοντας στις Υπεργεφυρικές Εγκεφαλικές Βλάβες», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 08 Δεκεμβρίου 2018 στην Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης - Ιατρείο Νεύρο-Ουρολογίας & Ακράτειας

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη διοργάνωση του Επιστημονικού Σεμιναρίου: Κλινικές Οδηγίες για το Ασβέστιο και τη Βιταμίνη D – Βεβαιότητες & Προβληματισμοί στη Θεραπεία της Οστεοπόρωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2018 στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean Palace, στη Θεσσαλονίκη.


Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνικό ίδρυμα Οστεοπόρωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την διοργάνωση της Ημερίδας: Τι νεότερο στη χειρουργική; Αφιέρωμα στα 30 χρόνια λειτουργίας της Δ' Χειρουργικής Κλινικής ΑΠΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 08 Δεκεμβρίου 2018 στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean Palace, στη Θεσσαλονίκη.


Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.
.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 


Ημέρες Υπέρτασης Ιωάννινα 2019, 9ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 25-26 Ιανουαρίου 2019 στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Grand Serai.
Στο συνημμένο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο, έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά την διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου με βάση τις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες, καθώς και τη θεματολογία του.
Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ και γίνεται ΕΔΩ

 


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη διοργάνωση της 3ης Επιστημονικής Ημερίδας με θέματα: Μέρος Α': Αναστρέψιμες Άνοιες Μέρος, Β': Θεραπευτικές και Διαιτητικές Παρεμβάσεις στην Άνοια η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Νευρολογική Κλινική, Ιατρείο Άνοιας ΓΝΘ Παπαγεωργίου

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι το 20ο Συνέδριο Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδος με Πανελλήνια Συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί από 3-4 Νοεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, σας αποστέλλουμε συνημμένα προς ενημέρωση σας το επιστημονικό πρόγραμμα.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα Μέλη του Συλλόγου σας ότι η εγγραφή στο Συνέδριο είναι δωρεάν και ότι έχει δοθεί παράταση για την υποβολή εργασιών έως 15 Οκτωβρίου 2018


9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Μαθαίνουμε, δυναμώνουμε, συνεχίζουμε..."

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο μας, θα λάβει χώρα, στην Θεσσαλονίκη (Capsis Hotel), 12-13 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00-15:00

 


Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College σας προσκαλούν σε Ημερίδα υπό την αιγίδα του Ι.Σ.Α. με Θέμα:

«ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΚΡIΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜEΑ ΥΓΕIΑΣ: ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚEΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 έως 21:00 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2, Αθήνα).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ | ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Για την αφίσα της ημερίδας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην ημερίδα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ημερίδας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Οι εγγραφές για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Διαχείρισης Κρίσεων στο Τομέα Υγείας" έχουν ξεκινήσει μετά από την επιτυχημένη συνεργασία του Πανεπιστημίου Bolton, του New York College και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στο Τομέα Υγείας.

Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανώνεται Μεταπτυχιακό - M.Sc από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο ισοδύναμο με τα Ελληνικά Μεταπτυχιακά και με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.
Πληροφορίες-Εγγραφές Αμαλίας 28 Συντάγματος 105 58 Τηλ 210 322 5691 email www.nyc.gr

Για την αφίσα του μεταπτυχιακού ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 


5o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας, Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας 

Εκ μέρους της European Society of Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας)- ESoDiMeSO, έχω την τιμή να σας προσκαλέσω στο 5ο συνέδριο μας που θα πραγματοποιηθεί στις 20 - 21 Οκτωβρίου 2018, στην Αθήνα, σε ένα μέρος με μεγαλειώδη ιστορία, στο Ζάππειον Μέγαρο.

Ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο και η παχυσαρκία αποτελούν υψηλή προτεραιότητα στις Υπηρεσίες Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από αφυπνιστικές δράσεις επαγγελματιών Υγείας, Ιατρών, Φαρμακοποιών, Διαιτολόγων που συνήθως δρουν ατομικά σε τέτοια προβλήματα Υγείας. Είναι καιρός λοιπόν, μέσα από τις ενέργειες της ESoDiMeSO να ευαισθητοποιηθούν, ακόμα περισσότερο, οι αρχές και ολόκληρη η κοινωνία, ώστε να αποκτηθεί η αναγκαία γνώση για πρόληψη και θεραπεία αυτών των σύγχρονων επιδημιών.

Ο κύριος στόχος του 5ου Συνεδρίου είναι είναι η καρποφόρα ανταλλαγή γνώσεων σε θέματα που αφορούν στον Διαβήτη, στο Μεταβολικό Σύνδρομο και στην Παχυσαρκία.

Θέλουμε να επικοινωνήσουμε όλες τις απαραίτητες εξελίξεις για τις Μεταβολικές Διαταραχές, στο ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό και όχι στο κλειστό club των επιστημόνων υγείας.

Επιπλέον θέλουμε να ανταλλάξουμε γνώση και εμπειρία σχετικά με κλινικές δοκιμές πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας με όλους εσάς .

Ανυπομονούμε για την ενεργό συμμετοχή σας.

Αδαμίδης Σωτήρης, M.D., Ph.D
Πρόεδρος ESoDiMeSO

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

 


Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) και το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του
Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει το «ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ» το Σάββατο 06 Οκτωβρίου, μεταξύ 10:30-14:30, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.


Το Σχολείο αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, αρχικώς σε δύο φλέγοντα θέματα.
Το πρώτο αφορά, στη σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας, για τα δικαιώματα και τις
υποχρεώσεις, για τον τρόπο που ο Ιατρός προσεγγίζει το πρόβλημα, για τη συμβολή των εργαστηριακών και
απεικονιστικών μεθόδων στην διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας και το δεύτερο αφορά στο
φάρμακο, ως προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο, στις βασικές έννοιες του φαρμάκου και
της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.


Θεωρούμε ότι το Σχολείο που έχουμε ξεκινήσει στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την αγωγή
και προαγωγή υγείας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του Ελληνικού Πληθυσμού και ευχόμαστε η
κοινωνία και η πολιτεία να το γνωρίσει, να το αγκαλιάσει και να το αναδείξει.

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ


‘Eνα ολοκληρωμένο, υψηλού επιπέδου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.), κατάρτισε και υλοποιεί -με δωρεάν συμμετοχή- για ακόμη μία χρονιά η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, προσφέροντας πολύτιμα εφόδια σε ιατρούς, αλλά και σε κάθε απασχολούμενο στον τομέα της υγείας.
Στόχος του πολυθεματικού εκπαιδευτικού προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το οποίο ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 20 Ιουνίου 2019, είναι η πολυεπίπεδη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγχρονη Ιατρική τόσο των νέων όσο και των παλαιοτέρων μελών της ιατρικής κοινότητας, με γνώμονα ότι η συνεχής πληροφόρηση και επιμόρφωση αποτελεί μια αναγκαιότητα στην εποχή μας.
Το νέο πρόγραμμα καλύπτει 35 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Π.Ι.Σ. με 70 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits), σύμφωνα με τα κριτήρια EACCME-UEMS, αναβαθμίζοντας σημαντικά το προσωπικό βιογραφικό και τα επιστημονικά προσόντα των συμμετεχόντων. Οι επιστημονικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να διεξάγονται κάθε Πέμπτη στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου (και ώρα 13.30 – 15.30), διευκολύνοντας και τον ετήσιο προγραμματισμό των ενδιαφερομένων για τη συστηματική παρακολούθησή τους.
Επισημαίνεται ότι για την εξασφάλιση των μορίων είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο πρόγραμμα και η παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% των θεματικών ενοτήτων που καλύπτουν την ακαδημαϊκή περίοδο. Το πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει σχεδόν όλα τα πεδία της ιατρικής και των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών και εξελίξεων της εποχής μας, απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι ιατροί, μεταπτυχιακοί φοιτητές κ.α.), αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους και απασχολούμενους στον τομέα της υγείας.


Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Επιστημονικού Προγράμματος (από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 - 14.00), τηλ.: 210 6972189, fax: 210 6979143, e-mail:

Στο επισυναπτόμενο αρχείο pdf μπορείτε να δείτε το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα της περιόδου 2108-19. - πατήστε ΕΔΩ

 


Η Ελληνική Εταιρεία Σιελογόνων Αδένων σας προσκαλεί στο «4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων των Σιελογόνων Αδένων», το οποίο θα διεξαχθεί στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο LAZART HOTEL στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα διεξαχθούν Προσυνεδριακά Φροντιστήρια, στις 27/09/2018, στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου.

 


Μετεκπαιδευτική Ημερίδα Παιδιατρικής

Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Ολυμπία, Αίγλη Ζαππείου

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 27 Οκτωβρίου 2018

Διοργάνωση: Τμήμα Παίδων- ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 

 


LINC - International Neurovascular Course
Multimodality Management of Intracranial and Spinal AVMs
Χώρος Διεξαγωγής: Royal Olympic Hotel, Αθήνα
Ημερομηνίες: 29 - 30 Μαρτίου 2019

Διοργάνωση
Νευροχειρουργική Κλινική, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Website
www.linc.edu.gr


Η Ελληνική Εταιρεία Βιοψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Υγεία υπό την αιγίδα της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής και του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ διοργανώνει το «8o Συνέδριο Βιοψυχοκοινωνικής Προσέγγισης στην Ιατρική Περίθαλψη» στις 1-3 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.


Τα Έντυπα Εγγραφής και Υποβολής Περίληψης βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.praxicon.gr/biopsych18

 


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη διοργάνωση του 5th Masterclass in Arthroplasty Surgery το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής, στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την European Hip Society.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 


LINC - International Neurovascular Course
Multimodality Management of Intracranial and Spinal AVMs
Χώρος Διεξαγωγής: Royal Olympic Hotel, Αθήνα
Ημερομηνίες: 29 - 30 Μαρτίου 2019

Διοργάνωση
Νευροχειρουργική Κλινική, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Website
www.linc.edu.gr

 


17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας
Χώρος Διεξαγωγής: Royal Olympic Hotel, Αθήνα
Ημερομηνίες: 14-17 Νοεμβρίου 2018

Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας

Website
www.synthesispco.com/hsicm2018


Διοργάνωση του74ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Γυναικολογικό Υπερηχογράφημα και πρακτικές οδηγίες

Χώρος Διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Διοργάνωση: Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων ΜΗΤΕΡΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 


2η Ημερίδα Ρινοπλαστικής

Χώρος Διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 20 Οκτωβρίου 2018

Διοργάνωση: Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός-ΜΗΤΕΡΑ και Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου -ΥΓΕΙΑ

Επίσημη ιστοσελίδα: www.mitera.gr

 

 


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΨΗ 2018 Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 9:00 Airotel Galaxy Hotel Συμμετοχή δωρεάν - Θα χορηγηθούν 4 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

 


Η Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών και την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Δικαιικής Μαιευτικής - Γυναικολογίας οργανώνουν Συνέδριο με τίτλο «Εξελίξεις στη Μαιευτική – Γυναικολογία» στις 12-14 Οκτωβρίου 2018, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Σχετικές πληροφορίες του προγράμματος μπορείτε να βρείτε: www.synedra.gr/Synedria/18-gynaikologia/index.asp?c=i

 


Η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία οργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Παιδοαλλεργιολογικό Συνέδριο , το οποίο θα πραγματοποιηθεί 5-7 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Σχετικές πληροφορίες του προγράμματος μπορείτε να βρείτε:
www.synedra.gr/Synedria/18-9paidoallerg/index.asp?c=i

 


2ο Συνέδριο Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας

 

Η επόμενη ημέρα στο επιχειρείν της Υγείας

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 | Royal Olympic Hotel, Athens | #Nconferences

Αναλυτικές πληροφορίες: https://events.naftemporiki.gr/ygeia2018/

 


1o Διαπανεπιστημιακό Θεωρητικό & Πρακτικό Σεμινάριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στην Γυναικολογία | 14-16/9/2018 | Αθήνα

 

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ


Euroson School - International Ultrasound & Elastography | January 18-19, 2019 | Athens, Crowne Plaza Hotel

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

  


1η Παιδοχειρουργική Ημερίδα εις μνήμην καθηγητού Στέφανου Γαρδίκη

 

Παιδοχειρουργική Κλινική Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

20 Οκτωβρίου 2018, Αμφιθέατρο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Για την ανακοίνωση της ημερίδας πατήστε ΕΔΩ


16ο Σεμινάριο Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,
στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2018

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

 


8ης Ηπατολογικής Ημερίδας «Νεότερες Εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VIII», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 2 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ και διοργανώνεται από το Ηπατολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ


3o Συνέδριο του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας (ΣΙΓΕ) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στις 2-4 Νοεμβρίου 2018

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ


24ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας

Πανελλήνια Ωτορινολαρυγγολογική Εταιρεία Χειρουργικής  Κεφαλής και Τραχήλου

12-14 Οκτωβρίου 2018, Λουτράκι, «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.orl2018.grκαι στο www.frei.gr.

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ


Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής & Εφηβικής Παχυσαρκίας αναφορικά με το 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Ενδοκρινολογικά προβλήματα του παιδιού και του εφήβου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Οκτωβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, στην Αθήνα

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

Για το πρόγραμμα του συμποσίου πατήστε ΕΔΩ

 


Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη διεξαγωγή του 26ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Oστών (E.E.M.M.O) που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο “Makedonia Palace”, στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου 2018.

Προκειμένου να έχετε πληρέστερη ενημέρωση παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.26eemmo.gr 

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

 


Προκειμένου να έχετε πληρέστερη ενημέρωση παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.rheumatologycongress2018.gr

Για την ανακοίνωση του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία - Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), σας προσκαλεί στο 26ο Συνέδριο Ρευματολογίας, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί από 6-9 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.


Το Συνέδριό μας αποτελεί την κορυφαία Επιστημονική εκδήλωση της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ. Πραγματοποιείται, όπως είναι γνωστό, κάθε δύο χρόνια. Το θεματολόγιο του Συνεδρίου είναι πλούσιο και θα καλύψει όλο το φάσμα των Ρευματικών νοσημάτων. Έτσι θα παρουσιασθούν τα νεότερα δεδομένα της Ρευματολογίας, τα προβλήματα στην καθημερινή πρακτική του Ρευματολόγου καθώς και επίκαιρα θέματα και θέσεις της Ελληνικής Ρευματολογίας. Στο Συνέδριο θα παρουσιασθεί και η Ερευνητική δραστηριότητα των Ελλήνων Ρευματολόγων.


Οι ομιλητές θα είναι έμπειροι παλαιότεροι, αλλά και νεότεροι συνάδελφοι με ιδιαίτερο ζήλο και με πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο. Θα υπάρξουν επίσης δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις.


Η παρουσία σας και σ΄αυτή την Επιστημονική εκδήλωση θα είναι σημαντική και καθοριστική.


Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Μπερμπερίδης

 

 


Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ διοργανώνει την Επιστημονική Εκδήλωση «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ», 12 - 14 Οκτωβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Ναύπλιο.

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την εκδήλωση, κάνοντας κλικ εδώ.

 


 Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του “Diploma of the Hellenic Spine Society (equivalent to the Eurospine Diploma) : MODULE 3 : SPINAL DEFORMITIES, MODULE 5 : TUMOURS AND INFLAMMATORY DISEASES OF THE SPINE”, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για το σεμινάριο που θα λάβει χώρα στις
12 – 13 Νοεμβρίου 2018, στο κτίριο του ΚΕ.Δ.Ε.Α., Α.Π.Θ., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Invitation letter από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, κύριο Κωνσταντίνο Βλάχο και τον Διευθυντή του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος, κύριο Ιωάννη Μάγρα πατήστε ΕΔΩ

Αφίσα σεμιναρίου: Πατήστε ΕΔΩ

Γλώσσα του Σεμιναρίου : Αγγλικά

Link σεμιναρίου : www.dhss.gr

Link εγγραφής : https://www.webplansapps.gr/premium/view.php?id=12254


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την εκδήλωση με τίτλο: Cardiovascular MRI & CT with Clinical Correlation, Learn from the experts Hands on Training and Lecture που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018, στη Κλινική «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ακτινολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την εκδήλωση του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Lucy, στην Καβάλα
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 


θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την εκδήλωση του Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου 2018 - Αυτοάνοσα, Ρευματικά, Μυοσκελετικά και Μεταβολικά Νοσήματα - Συνεργασία των Ιατρικών Ειδικοτήτων I. Διαγνωστική Προσέγγιση, Συννοσηρότητες και Προβληματισμοί II. Θεραπευτικές Εξελίξεις, Life Style και Ποιότητα Ζωής που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Grand Serai, στα Ιωάννινα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


 

5th EUASSO Congress που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 6 Οκτωβρίου 2018, στο Porto Palace, στην Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την European Asian Society of Surgical Oncology.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


3rd ATHENS SHOULDER COURSE
3-day Course with Lectures, Cadaver Sessions, Live Surgeries Broadcast from Hygeia Hospital O.R.
National and international Faculty

Ημερομηνίες
7-9 Φεβρουαρίου 2019

Χώροι διεξαγωγής
Royal Olympic Hotel, Αθήνα (θεωρητικό μέρος)
Ανατομείο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (πρακτικό μέρος)

Website
www.athens-shoulder-course.com

Οργάνωση
Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική ΥΓΕΙΑ
Σε συνεργασία με την Società Italiana di Artroscopia και την Société Francophone d’ Arthroscopie
Και το Εργαστήριο Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

 


Hμικρανία: δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίζεις μόνος. Ενημερωτική Εκδήλωση Κοινού Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018  17:30-20:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα)


Πάρε τις απαντήσεις που δικαιούσαι από αυτούς που γνωρίζουν

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ & ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μάθε περισσότερα για την ημικρανία,τη διάγνωση & τη θεραπεία της Διαχειρίσου σωστά την ημικρανία με τη βοήθειά μας


Πυθέου 55 | 117 53 Αθήνα
Τηλ.: 210 3644 441
e-mail:
www. kefalalgies.gr
Τηλ.: 210 3645 629, Fax: 210 3644 441
www.apr.com.gr • e-mail:
Γραμματεία:


Επικοινώνησε με τον Σύλλογο Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος
17.30-18.00


 


3rd Athens International Elbow Course”, 7-9 September 2018, Orthopedic Research and Education Center “P.N. Soucacos” in “ATTIKON” University General Hospital, Athens, Greece.

The course is organized by the First Department of Orthopedic Surgery, National and Kapodistrian University of Athens, “ATTIKON” University General Hospital and the First Orthopedic Clinic of “HYGEIA” Hospital.


The organizing and the scientific committee have been working to prepare a high level scientific program focus on Elbow disorders and surgery. The faculty consists of national and International Orthopedic Surgeons with special interest in Elbow and Upper limb Surgery, who will join us to share their experience and knowledge.

This 3-days course aim to present innovative approaches and techniques and discuss controversial topics in Elbow surgery. Practical sessions-workshop on sawbones the 7th and 8th September and cadaveric dissections the 9th of September will offer an opportunity to real training in most important surgical approaches and last-designed surgical instruments.

For further information and registration, please visit the Website of the Course.


Η Ελληνική Εταιρεία Σιελογόνων Αδένων σας προσκαλεί στο «4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων των Σιελογόνων Αδένων», το οποίο θα διεξαχθεί στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο LAZART HOTEL στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα διεξαχθούν Προσυνεδριακά Φροντιστήρια, στις 27/09/2018, στον Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου.

Η Α’ Ανακοίνωση, τα Κλινικά Φροντιστήρια καθώς και τα Ηλεκτρονικά Έντυπα Εγγραφής και Υποβολής Εργασίας βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: praxicon.gr/sielogonwn

το Προτακαρκτικό Πρόγραμμα

 


15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.eefiap2018.gr/

 


2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κως, 23-24 Ιουνίου 2018
KOS INTERNATIONAL CONVENTION CENTER (KICC)
«Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη»

 


Η Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο, στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.

Η Α΄ Ανακοίνωση του Συνεδρίου είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ εδώ

 


6th Combo Endocrinology International Course & Live Workshops 

Ελληνική Εταιρεία Παιδικής & Εφηβικής Ενδοκρινολογίας

28-30 Σεπτεμβρίου 2018
Μαραθώνας, Ξενοδοχείο Cabo Verde

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο

www.comboendo.grκαι στο www.frei.gr.

 


2ο Συνέδριο Κλινικής Ηπατολογίας


Επιστημονική Εταιρεία Εσωτερικής Παθολογίας και Κλινικής Ηπατολογίας

28-30 Σεπτεμβρίου 2018
Αθήνα, Ξενοδοχείο Royal Olympic

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.clinicalhepatology.grκαι στο www.frei.gr.


Ηπατολογική Ημερίδα

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 16 Ιουνίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχέιο Grand Serai, Ιωάννινα

Οργάνωση: Ινστιτούτο Εσωτερικής Παθολογίας & Ηπατο-Γαστρεντερολογίας (ΙνΕΠΗΓ)

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr

Εγγραφή: Δωρεάν


11ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 28-30 Ιουνίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr


Ιστοσελίδα: www.atherosclerosis.gr14ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας & Cardio Cath Meeting 2018 Live Demonstration Course

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 28-30 Ιουνίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα

Οργάνωση: Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr

Ιστοσελίδα: www.cardiologycongress2018.gr


 

19th European Venous Forum Annual Meeting

Dates: 28-30 June 2018

Venue: Royal Olympic Hotel, Athens, Greece

Organization: European Venous Forum

In cooperation with:
Institute of Vascular Diseases - Hellenic Phlebological Society – Βalkan Venous Forum

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr
Download Poster
Website: www.europeanvenousforum.org


Νεότερα Δεδομένα στην Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14-16 Σεπτεμβρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Γονιμότητας και Στειρότητας

Σε συνεργασία με:
Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, Π.Π.Γ.Ν.Ι

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr
Εγγραφή: Δωρεάν


Παρουσίαση περιστατικών & λήψη κλινικών αποφάσεων
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14-16 Σεπτεμβρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο EPIRUS PALACE, Ιωάννινα

Οργάνωση: Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr


 

28η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του Καρδιαγγειακού Κινδύνου

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21-23 Σεπτεμβρίου2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Du Lac, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr

Ιστοσελίδα: www.atherosclerosis.gr

 


 

10Η ΗΠΑΤΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21-23 Σεπτεμβρίου 2018
Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα
Οργάνωση: Ινστιτούτο Εσωτερικής Παθολογίας & Ηπατο-Γαστρεντερολογίας (ΙνΕΠΗΓ)

Επιστημονική Oργάνωση :
Γαστρεντερολογική Κλινική Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr


 

ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Υγρών, Ηλεκτρολυτών & Οξεοβασικής Ισορροπίας

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 28-29 Σεπτεμβρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Ιδρύματος Παπανικολάου», Κομοτηνή

Οργάνωση: Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία
Σε συνεργασία με:
Νεφρολογικό Τμήμα Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»
Ινστιτούτο Μελέτης Και Ενημέρωσης Για Τα Υγρά, Τους Ηλεκτρολύτες Και Την Οξεοβασική Ισορροπία

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr
Εγγραφή: Δωρεάν12th Hellenic Polymer Society International Conference 2018

Dates: 30 September – 3 October 2018

Venue: Main Ceremony Hall, University of Ioannina: “Georgios Mylonas”

Organization: University of Ioannina, Department of Materials Science & Engineering,
Department of Chemistry, Department of Physics

Under the auspices: Hellenic Polymer Society, European Polymer Federation
Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr

Website: www.polyconf12.gr


16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 11 - 14 Οκτωβρίου 2018
Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Astir Palace, Αλεξανδρούπολη
Οργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Χημείας-Κλινικής Βιοχημείας

Υπο την αιγίδα των:
International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine
European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr


 

13ο Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 19-21 Οκτωβρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα

Οργάνωση: Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr

Ιστοσελίδα: www.iedep.gr


 

Ημερίδα Εταιρείας Γενετικής στην Οφθαλμολογία

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 20 Οκτωβρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Grand Serai, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Οργάνωση: Εταιρεία Γενετικής στην Οφθαλμολογία

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr


Ετήσια Επιστημονική Διημερίδα της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κεντρικής Ελλάδος

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 3 & 4 Νοεμβρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο NATURA, Λίμνη Πλαστήρα

Οργάνωση: Οφθαλμολογική Εταιρεία Κεντρικής Ελλάδος

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr

Ιστοσελίδα: www.oeke.gr


8o ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 16-18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Xenia Palace, Πορταριά-Πήλιο

Οργάνωση: Ακαδημία Νευροεπιστημών

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr

Ιστοσελίδα: www.acne.gr


8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Divani Caravel, Αθήνα

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr

 

Ιστοσελίδα: www.atherosclerosis.gr


 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 1-2 Δεκεμβρίου 2018

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Grand Serai, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Οργάνωση: Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών Νοσημάτων

Επιστημονική Οργάνωση:
Τομέας Υγείας του Παιδιού, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Contact /Secretariat: Conferre SA, Stavrou Niarchou Ave., Mares Position, 45500,
Pedini, Ioannina Ph: +30 26510 68610, Fax: +30 26510 68610
Email: , Web: www.conferre.gr
Εγγραφή: Δωρεάν

 

 


θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Τμήμα Διατροφής του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ διοργανώνει την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 ημερίδα με θέμα «Προβληματισμοί και νεότερα δεδομένα σχετικά με την επίδραση της διατροφής στην ψυχική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου».


Η ημερίδα διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επαγγελματίες υγείας. Πραγματεύεται σύγχρονα θέματα διατροφής και αποσκοπεί στην ενημέρωση σχετικά με την επίδραση της διατροφής στην ψυχική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν:


- Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή
- Δημοφιλείς δίαιτες
- Διατροφικά σκάνδαλα
- Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων σπίτι μας
- Συμπληρώματα διατροφής
- Αλλεργίες
- Βουλιμία – ανορεξία
- Εφηβική παχυσαρκία
- Σχέση διατροφής με νοσήματα (καρδιαγγειακά, διαβήτης, καρκίνος)
- Διατροφή και γονίδια κ.α.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου 8.30 -15.30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Παρακαλούμε βρείτε συνειμμένο το πρόγραμμα και την αφίσα της ημερίδας.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 213 2068976 και στο Email:

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Για την αφίσα πατήστε ΕΔΩ


Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων (CHAFEA) διοργανώνουν, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, συνάντηση με θέμα «Καλές Πρακτικές για την Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού στην ΕΕ», στην Αθήνα, στις 7-8 Ιουνίου 2018.
Ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός (ΔΥΚ) αποτελεί το βασικό νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τα Κράτη Μέλη με στόχο την αναγνώριση και την αντιμετώπιση απειλών για τη δημόσια υγεία.
Κύριοι άξονες της διημερίδας είναι οι εξής:
• Η επισκόπηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις διασυνοριακές απειλές για την υγεία και τη διασύνδεση με τον ΔΥΚ
• Η επίτευξη διαλειτουργικότητας και η διασυνοριακή ανταπόκριση σε απειλές που αφορούν τη δημόσια υγεία και την εφαρμογή του ΔΥΚ
• Η διάχυση της αποτελεσματικότητας, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), προγραμμάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία και την εφαρμογή του ΔΥΚ
• Η άντληση διδαγμάτων για τη βελτίωση των διαδικασιών εφαρμογής των ΔΥΚ

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων που εμπλέκονται στην εφαρμογή του ΔΥΚ ενώ στους ομιλητές περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ, εθνικών φορέων δημόσιας υγείας καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.keelpno.gr/el-gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7/dyk_2018.aspx

 

 


"2η Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Σύγχρονες Θεραπευτικές & Επεμβατικές μέθοδοι. Προσεγγίσεις και Προοπτικές" το οποίο θα διεξαχθεί 21 - 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό σας, σας αποστέλλουμε την Αφίσα του Συνεδρίου και σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο site του Συνεδρίου ξεκίνησαν και είναι ΔΩΡΕΑΝ, www.cca2018.gr.

Με την πεποίθηση ότι η εταιρεία σας θα συνδράμει ουσιαστικά για να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασίας και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία τυχόν χρειαστείτε.

Πατήστε ΕΔΩ για την Εγγραφή σας
Πατήστε ΕΔΩ για την Αφίσα


ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Οργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Γονιμότητας και Στειρότητας

Με τη συνεργασία της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής,
Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, Π.Π.Γ.Ν.Ι

SAVE THE DATE
14 - 16 Σεπτεμβρίου 2018
Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα


Η 2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα «Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους», θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου 2018, στην Αθήνα. Η Ημερίδα οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού (Ε.Ε.Ψ.Υ.Ν.Π.) και το Π.Μ.Σ. «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και την 1η Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ,στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», και με συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων από τη χώρα μας και το εξωτερικό.

 


Το Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Ιατρικού Κολεγίου σας προσκαλεί στην επιστημονική εκδήλωση που
θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, Αναστασίου Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι και ώρα 20:30.
Επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Ακαδημαϊκός Δρ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Καθηγητής
Ρευματολογίας. Η ομιλία του θα έχει τίτλο «Αυτοάνοσα νοσήματα: επιστημονικό ταξίδι 45 ετών».


Δηλώσεις συμμετοχής στο ή στο 6932 89 06 62


Θα ακολουθήσει δεξίωση με μουσική επιμέλεια και ερμηνεία στο πιάνο
από τον σολίστα, μαέστρο και σ υνθέτη Ανδρέα Μπουτσικάκη.


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Μετά τιμής,
Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, MD, Πρόεδρος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης

 


3η Εκπαιδευτική Ημερίδα Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων «Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη»
Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», ΜΗΤΕΡΑ
19 Ιουνίου 2018

Διοργάνωση:
Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Υγείας

 


Το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο που αφορά επίκαιρα θέματα γαστρεντερολογίας, ηπατολογίας και πρόληψης του γαστρεντερικού καρκίνου. Από 16 Χώρες ξένοι ομιλητές αλλά και Έλληνες, με την αιγίδα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ) και τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (ΕΕΜΗ), θα προσαρμόσουν τις ομιλίες τους προς τους Έλληνες Παθολόγους και Γενικούς Ιατρούς.

Πρόκειται για ημερίδα το Σάββατο 7η Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, αίθουσα Θάλεια 09:00 – 15:30. Θα δοθούν μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσω του παρόντος συνδέσμου εγγραφής (www.aisdd2018.frei.gr/registration/).

 


5th International Musculoskeletal Ultrasound Course – Basic and Intermediate levels
Χώρος Διεξαγωγής: Wyndham Grand Athens Hotel, Αθήνα
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018

Διοργάνωση:
Επιστημονική Εταιρεία Υπερήχων Μυοσκελετικού στη Ρευματολογία (Μ.Ι.Τ.Ο.S.)
Υπό την Επιστημονική Αιγίδα:
European League Against Rheumatism (EULAR)
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.synthesispco.com/mitoscourse2018

 

 


Ημερίδας «Επιπλοκές στην Παιδοχειρουργική»,Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», ΜΗΤΕΡΑ 19 Μαΐου 2018

Διοργάνωση:
Παιδοχειρουργικό Τμήμα, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

 

 


12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης & 42ο Συμπόσιο «Ν. Γιαννέστρας – Π. Σμύρνης»
Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Valis, Βόλος
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 1 έως 4 Νοεμβρίου 2018

Διοργάνωση:
Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.synthesispco.com/spine2018

  


3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής με θέμα: «Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και εναλλακτικά οικογενειακά σχήματα», 5-11 Ιουλίου 2018, Holiday INN Hotel

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το «10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας» θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Μαΐου 2018 στο Ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα.

Για την αφίσα πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.conferre.gr/congress/pharma2018/

 


2η Εκπαιδευτική Διημερίδα «Η Οξεία Νεφρική Βλάβη στην ΜΕΘ»
Χώρος Διεξαγωγής: Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνίες: 8 - 9 Ιουνίου 2018

Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας

Website
www.synthesispco.com/hsicm

 


The 11th Congress on Women’s Health and Disease
Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας
6 – 8 Σεπτεμβρίου 2018, Royal Olympic Hotel, Αθήνα
Πρόεδρος: Καθηγητής Γεώργιος Κ. Κρεατσάς
www.womenshealth2018.com


Guidelines στο Διαβήτη & Μεταβολικό Σύνδρομο
Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.)
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018
Ξενοδοχείο Crowne Plaza Hotel, Αθήνα
www.mdcongress.gr

 

 

 


IMTJ Medical Travel Summit 2018 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (21-24/5/18, Wyndham Grand Athens).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

 


38ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Εταιρεία Οργάνωσης: Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία
Ημερομηνία διεξαγωγής: 06-09 Δεκεμβρίου 2018
Τοποθεσία: Divani Caravel Hotel, Αθήνα
e-mail: web site: www.hsg2018congress.gr

 


 

Σας γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης διοργανώνει το
4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναζωογόνησης & Αντιμετώπισης Επείγοντος Περιστατικού,
το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» την Παρασκευή και το Σάββατο, 5-6 Οκτωβρίου 2018.

Περισσότερα:

https://www.eekaa.gr/tetarto-panellinio-synedrio-anazwogonisis-kai-antimetwpisis-epeigontos-peristatikou/

 

 


- LIVE 2018 - Leading Innovative Vascular Education
που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα 24-26 Μαΐου 2018

Πρόκειται για μια εκδήλωση με διοργανωτή το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων (ΙΑΠ)

σε συνεργασία με τους εξής φορείς:
Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής και
Stony Brook University Medical Center, USA

 

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια κα Λωρέττα Θωμαΐδου, δημιούργησε και στάθμισε στη χώρα μας μία νέα πρωτοποριακή Δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος για παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 4 ετών.

Η δοκιμασία επικοινωνίας διακρίνει τα παιδιά που εμφανίζουν απλή καθυστέρηση λόγου από αυτά με Διαταραχές Επικοινωνίας Αυτιστικού Φάσματος.

Για τη σωστή χορήγηση της Δοκιμασίας η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής διοργανώνει Σεμινάρια Εκπαίδευσης για Παιδιάτρους & Επαγγελματίες Υγείας, στο Νοσοκομείο «Π. & Α. Κυριακού»

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Μονάδας μας Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής | Β' Παιδιατρική Κλινική - πατήστε ΕΔΩ

 

 Για την ενημέρωσή σας σχετικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Συνεδριακό Κέντρο του ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ τον τρέχοντα μήνα, σας στέλνουμε τον σχετικό σύνδεσμο http://kedea.rc.auth.gr/calendar.html, απ' όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε τις λεπτομέρειες της κάθε εκδήλωσης από το αναρτημένο υλικό, καθώς και να επικοινωνήσετε για περαιτέρω πληροφορίες με τους υπεύθυνους διοργάνωσης και επικοινωνίας.

•    5th World Congress of Dermoscopy
Ημερομηνία:        14 - 16 Ιουνίου 2018
Τόπος Διεξαγωγής:    Θεσσαλονίκη - Μέγαρο Μουσικής
Info:             Era Ltd
Τηλ.:             210 36 34 944
Fax:              210 36 31 690
Email:            
Website:         www.era.gr; http://www.dermoscopy-congress2018.com
Διοργάνωση:        International Dermoscopy Society

 

 

Για παλαιότερα συνέδρια πατήστε εδώ

 


Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube

unividis

chiesi

prosfores-gia-meli-isa
P.O.S. για τα μέλη του Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή