Προς τον
Κο. Σωτήρη Μπερσίμη
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Αποστόλου Παύλου 12
Αμαρούσιο Αττικής

Κοιν.
1.Υπουργό Υγείας
Κο. Ανδρέα Ξανθό

2. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
Κο. Παύλο Πολάκη

Αθήνα, 24-10-2017

ΑΠ 23578


Θέμα: Ο ΙΣΑ ακόμα περιμένει πειστικές απαντήσεις για τα ζητήματα που προκύπτουν από την αιφνιδιαστική απόφαση για τον συμψηφισμό του
clawback και rebate

Σε συνέχεια των επιστολών που σας έχουμε αποστείλει  με ΑΠ 23460/19-10-2017, ΑΠ 23513/20-10-2017 και ΑΠ 23534/22-10-2017 αποφασίστηκε παράταση στην  προθεσμία υποβολής έως τις 27/10/2017, η οποία βεβαίως δεν κρίνεται επαρκής. Πέραν τούτο ακόμα δεν έχουμε λάβει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα τα  οποία σας θέσαμε και τα οποία αφορούν στην αιφνιδιαστική και εκβιαστική απόφαση για τον συμψηφισμό των οφειλών του Φορέα, με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 και εφεξής.

Ερωτάται λοιπόν:

  1. Πότε θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα των παρελθόντων ετών;

  2. Δεν προκύπτει πότε και με ποιο ακριβώς τρόπο θα κληθούν να καταβάλουν το υπερβάλλον οι πάροχοι εκείνοι οι οποίοι, μετά τον κατά τον  παραπάνω υπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, έχουν οφειλή. Αιτούμαστε, σε κάθε περίπτωση, οι δόσεις να είναι τουλάχιστον 120, τηρώντας ίσο μέτρο με εκείνο που ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου.

  3. Δεν προκύπτει ποιες θα είναι οι συνέπειες απόρριψης της προτάσεως συμβιβασμού για τον πάροχο.

 Με νεότερη επιστολή  μας σας δηλώσαμε  ότι είναι απαράδεκτο να έχει  γίνει υποκοστολόγηση ιατρικών εξετάσεων έως και 70% , σύμφωνα με την ΥΑ Α3(γ)/οικ.76492/2016 (ΦΕΚ 3458/2016)  και να επιβάλλετε την παρακράτηση Clawback και Rebate από τις επόμενες υποβολές με τις οποίες είναι αδύνατο φυσικά λόγω της υποκοστολόγησης να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή οι ιατροί και τα πολυιατρεία.

Με την παρούσα και αναμένοντας την άμεση απάντηση σας στις τρεις  προηγούμενες επιστολές μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όπως λάβετε υπόψη σας ότι όλα τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ έχουν αφήσει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμα προς τους ιατρούς για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ότι οφείλετε λοιπόν πρώτα να προβείτε σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων του Οργανισμού σας και αφού αποπληρώσετε ΠΛΗΡΩΣ τα ληξιπρόθεσμα να ξεκινήσει η καταβολή των 120 δόσεων.  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί αυτονόητα στον αφανισμό τους καθότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ενόψει των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της φορολογικής και ασφαλιστικής λαίλαπας.

Το αίτημα μας για τις 120 δόσεις είναι εύλογο και νόμιμο καθότι  υπάρχει ρητή πρόβλεψη και για τους ελεύθερους επαγγελματίες στον Ν. 4469/2017 και ειδικότερα στο άρθρο 15 παρ.21 καθότι οι οφειλές έχουν βεβαιωθεί πριν τα 31/12/2016. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να μην δύνανται οι ιατροί ως ελεύθεροι επαγγελματίες να ενταχθούν  σε μεγάλο αριθμό δόσεων. Πρέπει να  τηρήσετε ίσο μέτρο με εκείνο που ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου και θα ήταν ορθό και δίκαιο ενόψει του κουρέματος που έχουν υποστεί λόγω της υποκοστολόγησης των ιατρικών εξετάσεων, αντίστοιχά να οριστεί κούρεμα και στο Clawback και Rebate, με σκοπό να συνεχιστεί η λειτουργία των εργαστηρίων και των πολυιατρείων και να μην αναγκαστούν να διακόψουν την λειτουργία τους καθότι πλέον δεν θα είναι βιώσιμα.

Το κράτος δικαίου είναι ενιαίο και δεν είναι δυνατό μόνο οι φορολογούμενοι να πληρώνουν ενώ το κράτος να παραμένει κακοπληρωτής!

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τα ως άνω και αναμένουμε άμεση απάντηση σας για τα ως άνω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa
P.O.S. για τα μέλη του Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή