Στο 3Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφολογίας και Κρητικής Διατροφής συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης. Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με στόχο την ενημέρωση και παρουσίαση από κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες των νέων δεδομένων που αφορούν στη συμβολή της Κρητικής Διατροφής στην υγεία και τη μακροζωία και που αποδεικνύουν ότι η παραδοσιακή Κρητική Διατροφή αποτελεί ένα από τα πλέον διατροφικά πρότυπα σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου, αναφέρθηκε στην αξία της σωστής διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας, την οποία προσφέρει η επιστροφή στις παραδοσιακές διατροφικές αξίες, διατροφή ισορροπημένη και ήπια στην προετοιμασία και τις πρώτες ύλες, όπως είναι η Κρητική Διατροφή.

«Είναι σημαντική η χάραξη και η άσκηση πολιτικής για τη σωστή διατροφή -επισήμανε- καθώς ουσιαστικά είναι θέμα αγωγής. Το πρόβλημα της κακής διατροφής όταν παίρνει διαστάσεις επιδημίας μέσα στο κοινωνικό σύνολο γίνεται κοινωνικό πρόβλημα με έμμεσες και άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνική πολιτική και πρόνοια. Η πρόληψη και προαγωγής της υγείας- πρόσθεσε- πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη αποτελεί κύρια ευθύνη της Πολιτείας».

Ως Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην οικοδόμηση ενός υγιούς προτύπου διατροφής για όλες τις ομάδες της κοινωνίας μας, ενώ με την εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης και εκπαίδευσης και τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες συμβάλουμε στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας των πολιτών» σημείωσε ο κος Πατούλης.

Στη σημασία της Κρητικής Διατροφής για τη διατήρηση της υγείας και την αποφυγή χρόνιων παθήσεων και λοιπών προβλημάτων υγείας αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης κος Αντώνιος Καφάτος, ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSC Πρόεδρος Ελλ. Διατροφολογικής Εταιρείας – μέλος Πανελληνίου Συνδέσμου Διατροφολόγων κος Δημήτριος Γρηγοράκης. Επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, μέλος Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας κος Εμμανουήλ Αλιφεράκης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνης, μέλος Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κος Γεώργιος Στεφάνακης.        

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 12 05 12 Patoulis Synedrio Krhtikhs Diatrofhs 12-s

12 05 12 Patoulis Synedrio Krhtikhs Diatrofhs 6-s


 

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa
P.O.S. για τα μέλη του Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή