Τεράστια επιτυχία σημείωσε από την πρώτη κι όλας μέρα η πρωτοβουλία των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων για τους νέους γιατρούς που ξεκίνησαν σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα γραφεία του ΙΣΑ, Σεβαστουπόλεως 113, στον 3ο όροφο.

Μέσα από μια ισχυρή συμμαχία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησαν ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενα μετεκπαιδευτικά μαθήματα με μία ομάδα έγκριτων ακαδημαϊκών δασκάλων, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μεταλαμπαδεύσουν στους νέους γιατρούς με και χωρίς ειδικότητα την επιστημονική γνώση και την τεκμηριωμένη Ιατρική.

Η σημασία των μετεκπαιδευτικών αυτών μαθημάτων κρίνεται ύψιστη, διότι μέσα από αυτά ο νέος γιατρός θα ενημερώνεται για τα νεότερα δεδομένα, την έγκυρη διάγνωση και τη δευτερογενή πρόληψη, τη διαγνωστική και διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση των νοσημάτων, τις διαγνωστικές και θεραπευτικές κατευθυντήριες οδηγίες σε σημαντικά πεδία της ιατρικής επιστήμης που άπτονται πολλών ειδικοτήτων. Καίριας σημασίας για κάθε γιατρό, και ιδιαίτερα για αυτόν που ασκεί κλινική ιατρική αποτελούν και τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην εξειδικευμένη επείγουσα ιατρική φροντίδα, ανάλογα με την ειδικότητά του.

Τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα νέων γιατρών θα πραγματοποιηθούν σε δύο κύκλους το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε με τη θεματική ενότητα των Λοιμώξεων και θα ολοκληρωθεί 19 Δεκεμβρίου 2012 μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει λοιμώξεις, νεοπλασίες, αυτοάνοσα νοσήματα και καρδιαγγειακά νοσήματα

Την έναρξη κήρυξαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κος Θάνος Δημόπουλος, ενώ στην εναρκτήρια τελετή παρευρέθησαν ο υπεύθυνος των μαθημάτων εκ μέρους της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κος Πέτρος Σφηκάκης, Καθηγητής Ρευματολογίας και ο υπεύθυνος εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Σωτήρης Ρηγάκης, επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 6:15-7:00μ.μ. και 7:15-8:00μ.μ στο συνεδριακό χώρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται και προβάλλονται live στην WEB TV του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών http://webtv.isathens.gr/, στην οποία θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει και τις ομιλίες που έγιναν και το πρόγραμμα των μαθημάτων που θα ακολουθήσει.

Οι σημερινοί ομιλητές ήταν ο κος Γ. Πετρίκκος, Καθηγητής, Δ/ντής Δ΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν», ο οποίος ανέπτυξε τις Αρχές ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών στην καθημερινή πράξη και ο κος Γ. Δαΐκος, Αν. Καθηγητής, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Λαϊκό», ο οποίος ανέπτυξε τις Λοιμώξεις Κεντρικού Νευρικού Συστήματος

 

Ο Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών      Ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου

 

Θάνος Δημόπουλος                                      Γιώργος Πατούλης


 

 

 

 17 10 12 Metekpaideutika Mathimata-2

17 10 12 Metekpaideutika Mathimata-3


17 10 12 Metekpaideutika Mathimata-4

17 10 12 Metekpaideutika Mathimata-5

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa
P.O.S. για τα μέλη του Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή