Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και σήμερα το πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους στον Αγ. Ελευθέριο Αχαρνών.

Η Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου ενορίτες της 3ης ηλικίας, παραμελημένοι, χωρίς ιατρική παρακολούθηση, ανασφάλιστοι και άποροι, είχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν από εθελοντές ιατρούς του.

Πολλοί ηλικιωμένοι εξετάστηκαν προληπτικά από καρδιολόγο, ορθοπαιδικό και βιοπαθολογο υποβλήθηκαν σε μέτρηση χοληστερίνης, γλυκόζης νηστείας, σε καρδιογράφημα, σε μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ενώ το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανέλαβε την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων ενοριτών για την φαρμακευτική τους κάλυψη, μέσα από το δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε 2 Φεβρουαρίου 2014 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφορά στην προληπτική εξέταση ανασφάλιστων και απόρων της 3ης ηλικίας για οστεοαρθρίτιδα και καρδιαγγειακό κίνδυνο και υλοποιείται πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής για να συνεχίσουν και οι υπόλοιπες.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3847374.


 Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

 

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.  Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ   «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Γιώργος Πατούλης                      Κωνσταντίνος Δήμτσας

 

 

 axarnes-3h-likia-2

 

axarnes-3h-likia-1

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa
P.O.S. για τα μέλη του Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή