Η προώθηση του τουρισμού υγείας και η διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρα μας ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων, του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλη, με παράγοντες από το χώρο του τουρισμού και της υγείας στη Βραζιλία, την οποία επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, με αφορμή τη συμμετοχή του, στη Διεθνή Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Οργανισμό Τοπικών Αρχών (UCLG), το χρονικό διάστημα, 20-21 Μαρτίου 2018 .

 Ο κ. Πατούλης  είχε σειρά συναντήσεων, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στη Βραζιλία, επιστημονικών αλλά και επιχειρηματικών φορέων στην πόλη Σάο- Πάολο, τις οποίες συντόνισαν ο  Έλληνας Γενικός Πρόξενος Σ. Χουρμουζιάδης και ο  Εμπορικός Ακόλουθος του Προξενείου Μ. Μαθιουδάκης, οι οποίοι υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΙΣΑ,  στα γραφεία του ελληνικού προξενείου.

Ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συνδέσμου του Σάο Πάολο Gomes Jose Luiz Gomes do Amaral, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για τα κοινά προβλήματα του ιατρικού κλάδου και συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, για τον ιατρικό τουρισμό της χώρα μας .

Αποφασίσθηκε η αδερφοποίηση των δύο συλλόγων, η    διεξαγωγή κοινών συνεδρίων και η ανταλλαγή επιστημόνων .Συζήτησαν για τη συμμετοχή μελών Ιατρικού Συνδέσμου του Σάο Πάολο, στο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κω με τίτλο «Ο ιατρικός τουρισμός συναντά το νησί του Ιπποκράτη», υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

«Στόχος μας είναι να προσκαλέσουμε γιατρούς από όλο τον κόσμο προκειμένου να δώσουν τον όρκο του Ιπποκράτη στη γενέτειρα του, σε μία πρωτοβουλία υψηλής συμβολικής αξίας η οποία παράλληλα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς οι γιατροί που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί θα ενημερωθούν και για την εξέλιξη της ιατρικής από τον Ιπποκράτη μέχρι και σήμερα, στο Ίδρυμα του «πατέρα» της Ιατρικής», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συνδέσμου του Σάο Πάολο, αποδέχθηκε με θέρμη την πρόταση του κ. Πατούλη και δήλωσε την πρόθεσή του να βοηθήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενεργοποιώντας το δυναμικό των ιατρικών σχολών του Σάο-Πάολο, πόλη που αποτελεί το σημαντικότερο ιατρικό κέντρο της Λατινικής Αμερικής.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΣΑ ,συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στο Σάο Πάολο Θ. Γάτο, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους συνεργασίας ,με στόχο την εδραίωση των σχέσεων τις ομογένειας ,με τις τοπικές κοινωνίες. Έμφαση δόθηκε στην προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων Ελλήνων ομογενών προς τη χώρα μας αλλά και νέων της χώρας μας στη Βραζιλία, με στόχο την διεύρυνση των γνώσεων τους σε τομείς, όπως ο πολιτισμός, η ιστορία και η πνευματική κληρονομιά των δύο χωρών. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά « Η δίψα των απανταχού Ελλήνων ομογενών να βοηθήσουν τη μητέρα πατρίδα να ανασυνταχθεί και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης είναι συγκινητική. Με συνοδοιπόρους προσωπικότητες από τον κόσμο της επιστήμης, του επιχειρείν και της ομογένειας απλώνουμε γέφυρες για να ενώσουμε τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο σε ένα κοινό στόχο. Να κρατήσουμε όρθια τη χώρα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Επίσης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει εποικοδομητικές απόψεις, με τουριστικούς πράκτορες της Βραζιλίας, ελληνικής καταγωγής, τους κ.κ. Δ. Βιολάκη και Α. Παπαζανάκη.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε από κοινού, η ανάγκη ενίσχυσης της προβολής των τουριστικών προϊόντων, της χώρας μας και συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας που μπορεί να δρομολογηθεί για την προσέλκυση τουριστών από τη χώρα της Βραζιλίας.

 « Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα θα είναι μία ισχυρή τονωτική ένεση, για τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε την ανάγκη να αντιληφθεί η πολιτεία πως πρέπει να θεσμοθετήσει ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον που θα μεταμορφώσει τη χώρα μας σε ελκυστικότερο προορισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

20 3 2018 tourismos ygeias brazil1

20 3 2018 tourismos ygeias brazil2

20 3 2018 tourismos ygeias brazil3

To σημαντικό ρόλο των Ελλήνων της διασποράς, στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην ομιλία του, στο 3ο Forum Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου 2018, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα, για τον Τουρισμό Υγείας ,με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων, από το χώρο της υγείας και του τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, έκανε την ομιλία του, μέσω Skype καθώς παρευρίσκεται στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου συμμετέχει στο συλλαλητήριο, για τη Μακεδονία που διοργανώθηκε ,την Κυριακή 18 Μαρτίου, από οργανώσεις Ελλήνων ομογενών, μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αμερική, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, πρόκειται να έχει σημαντικές επαφές, με εκπροσώπους από το χώρο του τουρισμού και της υγείας καθώς και με παράγοντες της ομογένειας ,όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης Π. Γαλάτουλας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκης, με τους οποίους θα συζητήσει τις ιδιαιτερότητες της Αμερικανικής αγοράς και τις προοπτικές, για την προσέλκυση τουριστών ασθενών στη χώρα μας.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η χώρα μας έχει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν έναν ισχυρό παίκτη στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού υγείας. Μπορούμε να προσελκύσουμε ασθενείς υψηλού επιπέδου και να κρατήσουμε στην Ελλάδα, τα καλύτερα μυαλά της χώρας ,τους Έλληνες επιστήμονες .Η Ελληνική ομογένεια έχει συνδράμει σημαντικά στην προσπάθειά μας, για την προώθηση του τουρισμού υγείας. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα και το ισχυρό δέσιμό τους, με τις πατρογονικές ρίζες, αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο, στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως έχοντας τους Έλληνες ομογενείς συμμάχους, θα τα καταφέρουμε».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

17 3 2018 3o forum ygeias1

17 3 2018 3o forum ygeias2


 

Την έμπρακτη στήριξή του, στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, έδειξε για άλλη μια φορά ο ΙΣΑ, ο οποίος με απόφαση του ΔΣ, μετά από εισήγηση του προέδρου Γ. Πατούλη, παρέδωσε σήμερα δύο απινιδωτές, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Σουλίου.

Τους απινιδωτές παράλαβε σήμερα από τα γραφεία του ΙΣΑ, η Δήμαρχος Σουλίου κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, για την άμεση ανταπόκριση του ΙΣΑ, στο αίτημα  του Δήμου, για την ενίσχυση της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων.

«Ευχαριστούμε θερμά τον ΙΣΑ, για την ευγενική του προσφορά, με την οποία ενισχύεται σημαντικά, τόσο η πρόληψη όσο και η αντιμετώπιση δύσκολων και δυσάρεστων περιστατικών υγείας των πολιτών που ζουν στα απομακρυσμένα  χωριά του ορεινού και ιστορικού Δήμου Σουλίου. Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία δημοτικών κτιρίων στην Κοινότητα Τσαγγαρίου και στην Κοινότητα Καρβουναρίου»», επισήμανε η κ. Μπραΐμη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Οι  γιατροί της Αθήνας, τα δύσκολα αυτά χρόνια για την πατρίδα μας, έχουν αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και  έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, με όλες τις δυνάμεις τους. Δυστυχώς οι  κάτοικοι των ακριτικών και ορεινών περιοχών της χώρας μας  έχουν εγκαταλειφτεί από την επίσημη πολιτεία που αδυνατεί να καλύψει τις υγειονομικές τους ανάγκες. Πρέπει άμεσα  να υποστηριχθούν οι Μονάδες υγείας αυτών των περιοχών για να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

15 3 2018 apinidwtes dimos souliou

 

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει κάνει σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, με στόχο την επίλυση ενός κρίσιμου ζητήματος που αφορά την καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών των ιατρών, για πράξεις ή χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποίησαν σε ιδιωτικούς φορείς δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Ειδικότερα ο  ΙΣΑ, με επιστολή  του, στις  15-1-2018, προς τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες επισημαίνει ότι:

«Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του κλάδου σας την 8.10.2015, με θέμα τις καθυστερήσεις καταβολής ιατρικών αμοιβών, επανερχόμεθα γιατί ιδίως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές ιατρών μελών μας ό,τι η καταβολή των αμοιβών τους για πράξεις ή και χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποίησαν σε ιδιωτικούς φορείς δευτεροβάθμιας περίθαλψης καθυστερεί τουλάχιστον για έξι μήνες, διάστημα που μπορεί να φθάσει το ένα έτος ή και να το υπερβεί» (πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο).

Στις 6 Φεβρουαρίου 2018, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, σε απάντησή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων  ότι «δεν φαίνεται να υφίστανται προβλήματα στις εξοφλήσεις των ασφαλιστικών εταιριών  προς τις κλινικές». Ωστόσο διευκρινίζει ότι σε «ό,τι αφορά τους χρόνους εξόφλησης των εξόδων νοσηλείας όταν πρόκειται για συνεργασίες μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και κλινικών αμιγώς, αυτό συνιστά θέμα των ειδικών συμφωνιών μεταξύ των μερών». (πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο).

Στη συνέχεια ο ΙΣΑ, στις 26-2-2018, απέστειλε επιστολή προς τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Ιδιωτικών Κλινικών, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «από πολλούς γιατρούς μέλη μας έχει καταγγελθεί ότι ενόψει των συμβάσεών σας, με τις ασφαλιστικές εταιρίες, με βάση τις οποίες τους καταβάλλεται η ιατρική αμοιβή για ιατρικές επεμβατικές χειρουργικές ή άλλες πράξεις που διενεργούν στις κλινική σας, υφίσταται μια μεγάλη χρονική  καθυστέρηση απόδοσης της που κάποιες φορές φτάνει τα δύο έτη». Ο ΙΣΑ  καταλήγει ζητώντας να ενημερωθεί  για το χρόνο καταβολής της ιατρικής αμοιβής και του μεριδολογίου στους ιατρούς μέλη του (πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο).

Το θέμα αυτό, συζητήθηκε διεξοδικά στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΣΑ. Κοινή θέση όλων των μελών του ΔΣ είναι ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, από το οποίο εξαρτάται  η επαγγελματική και οικονομική επιβίωση των γιατρών μελών του.

Ο  ΙΣΑ θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα, για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των μελών του , να σταματήσει η  αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών τους από τους  ιδιωτικούς φορείς δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Tην άμεση ανάκληση της εγκυκλίου, με την οποία  αποστερούνται οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι του δικαιώματος , για μείωση εισφοράς κατά 50% των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης, ζητά με επιστολή που απέστειλε ο ΙΣΑ, στη διοίκηση του ΕΦΚΑ και κοινοποίησε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε κατά παράβαση νόμου και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του και  κατά παντός υπευθύνου.

Ειδικότερα με την υπ΄ αριθμ. 14 εγκύκλιο, με θέμα «μείωση εισφοράς κατά 50% ασφαλισμένων που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης» ,ορίζεται ότι οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της νέας διάταξης.

Επιχειρείται χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η θέσπιση κατ΄ ουσία μία νέας διάταξης νόμου, με την οποία αποστερούνται του δικαιώματος που προβλέπει η διάταξη της παρ. 13 του άρθρου 39 του ν.4387/2016, οι ιατροί εκείνοι που ασκούν το επάγγελμα πάνω από 40 χρόνια, όταν λαμβάνουν παράλληλα σύνταξη.

Ειδικότερα στην επιστολή του ΙΣΑ, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο νόμος είναι σαφής και παρέχει το ως άνω δικαίωμα υποβολής αίτησης και υπαγωγής στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση μείωσης των εισφορών, με ταυτόχρονη παραίτησή τους από την προσαύξηση της σύνταξής τους ως προς τα επόμενα έτη ασφάλισης, αδιακρίτως για όλους εκείνους τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης, χωρίς οποιοδήποτε άλλο όρο ή προϋπόθεση.

Αυτονόητο είναι ότι ο νόμος δεν μπορεί να τροποποιηθεί με μία εγκύκλιο, η οποία κατ΄ επίφαση μόνο «παρέχει διευκρινήσεις-οδηγίες για την πληρέστερη κατανόηση και ενιαία εφαρμογή» του.

Η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε κατά παράβαση νόμου, και η έκδοσή της αποτελεί παράβαση καθήκοντος, γιατί έγινε με μόνο σκοπό το οικονομικό όφελος του ΕΦΚΑ σε βάρος των ασφαλισμένων που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.   Η εγκύκλιος αυτή αποτελεί σοβαρό ατόπημα. Πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του κατά παντός υπευθύνου»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Για την επιστολή προς τον ΕΦΚΑ πατήστε ΕΔΩ


Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή