Mε μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την παρουσίαση του βιβλίου του Λάζαρου Ε. Βλαδίμηρου «Σκεύος Ζερβός Πρωτοπόρος Γιατρός, Ερευνητής Συγγραφέας, Εθνικός Ευεργέτης & Πολιτικός», η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.

Ο ΙΣΑ πήρε την πρωτοβουλία για την αξιόλογη αυτή έκδοση με στόχο να τιμήσει την εμβληματική προσωπικότητα του Σκεύου Ζερβού έναν κορυφαίο επιστήμονα και εθνικό αγωνιστή που υπηρέτησε την πατρίδα και την ιατρική επιστήμη, με συνέπεια και αυταπάρνηση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, σε διακεκριμένους επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων της Δωδεκανήσου.

Η βραδιά άνοιξε με την παρουσία χορωδών της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Συλλόγων Αττικής και το καλωσόρισμα του προέδρου του ΙΣΑ κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος με αυτή την έκδοση θέλει να αναδείξει και να υπενθυμίσει το φωτισμένο μονοπάτι της ηθικής και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες που περνάει η πατρίδα μας, πιστεύουμε ότι έχει ιδιαίτερη αξία να προβάλλουμε και να τιμούμε τις προσωπικότητες που με το έργο τους υπηρέτησαν τα υψηλά ιδεώδη. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο πρόσωπο του Σκεύου Ζερβού τιμά κάθε Έλληνα γιατρό που αγωνίστηκε με αυταπάρνηση, για την πατρίδα και την επιστήμη και άφησε το λαμπρό παράδειγμά του ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές». Ο πρόεδρος του ΙΣΑ χαρακτήρισε την εκδήλωση «κορυφαίου συμβολισμού», για αυτή την τόσο πληγωμένη εθνικά χρονική στιγμή. «Ο Σκεύος Ζερβός είναι παράδειγμα τόσο επίκαιρο για τις ημέρες που ζούμε σήμερα, όπου περιφρονούν τους εθνικούς μας αγώνες για την ελληνικότητα της πατρίδας μας, των σημερινών και αυριανών γενεών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη βράβευση της παθολόγου κυρίας Ελευθερίας Κρικέλη, για τη έργο της και τη συμβολή της στη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας.

Ακολούθησε η βράβευση του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, Αντιπροέδρου της Βουλής, πρώην υπουργού Υγείας και ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας, του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, Καθηγητή Χειρουργικής Ohio State University των ΗΠΑ, - του οποίου την τιμητική πλακέτα έλαβε ο γιος του Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- .

Επίσης βραβεύτηκαν για το έργο τους ο κ.κ. .Μιχάλης Κουτούζης, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Ιωάννης Φραγκούλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Συλλόγων καθώς και η κυρία Κατερίνα Γιαννάτου, Οδοντίατρος και μέλος της Νεολαίας του Δωδεκανησιακού Αγώνα κατά τη δεκαετία 1940.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Λάζαρου Ε. Βλαδίμηρου. Οι ομιλητές τόνισαν την πρωτοπόρα δράση του Σκεύου Ζερβού για χάρη της πατρίδας και της ιατρικής καθώς και την εξαιρετική δουλειά του συγγραφέα.

Στη συζήτηση που συντόνισε ο κ. Αριστείδης Διαμαντής, Ιατρός, Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και Ιστορικός της Ιατρικής συμμετείχαν οι κ.κ Γιώργος Ανδρούτσος, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής ΕΚΠΑ, Πάνος Αποστολίδης, Ιατρός, Συγγραφέας και Ιωάννης Μπράμης, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Λάζαρος Βλαδίμηρος. Ο γιατρός και Ιστορικός της Ιατρικής τόνισε ότι ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος και επιστήμονας όπως ο Σκεύος Ζερβός το ελάχιστο που δικαιούται είναι μία βιογραφία. Ευχαρίστησε δε τον πρόεδρο Γ. Πατούλη και το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την επιμέλεια του έργου, τονίζοντας τη σημασία της δίγλωσσης έκδοσης.

 Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν οι κάτωθι:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μανιός που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιάσων Φωτήλας που εκπροσώπησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Υποναύαρχος κ. Αναστάσιος Σπανός που εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΝ, ο ταξίαρχος υποδιευθυντής 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Καρλαύτης που εκπροσώπησε τον αρχηγό ΓΕΣ, η ταξίαρχος κ Σταυρούλα Παπαδάκη που εκπροσώπησε τον αρχηγό της Αεροπορίας, ο πρώην υπουργός κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Κασσάρας, ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος κ. Νίκος Μανούσος, ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Σωτήριος Ρηγάκης, ο διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου κ. Βασίλης Γκούμας, ο τέως διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Τσούρας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων κ. Γιώργος Βουγιούκας, ο δημοτικός σύμβουλος Καλύμνου κ. Σακελλάριος Ζερβός που εκπροσώπησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Μακρής, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά κ. Ματίνα Παγώνη, η πρώην δήμαρχος Ζωγράφου κ. Φωτεινή Σακελλαρίδου, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Πάτρας κ. Μαρία Κιούτη, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω κ. Μαρία Φρατζάκη, η γιατρός κ. Μακρίνα Τσούλφα, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, ο Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ κ. Γιώργος Γιαννάκος, ο γιατρός και πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του νεοκλασικού μουσείου Καλύμνου κ. Μιχαήλ Κυράνης, ο κ. Στέλιος Μάρκου εκ μέρους του Συνδέσμου Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, ο πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων κ. Γιώργος Αρχοντάκης, η πρόεδρος του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων «Ο Πανορμίτης» κ. Δέσποινα Αγγελίδη – Μαρκαντέ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών κ. Γιώργος Τσαγρής, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής και εκλέκτορας του ΙΣΑ κ. Κωνταντίνος Κουμάκης, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Κώστας Ρώτας, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Στέφανος Τσιπουράκης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του δήμου Αμαρουσίου κ Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Γιάννης Νικολοράκος κ.α.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου με τη συνοδεία μουσικής του Kουιντέτου Χάλκινων Πνευστών «Μελώδημα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

18 6 2018 ekdilwsi parousiasis vivliou skevos zervos1

18 6 2018 ekdilwsi parousiasis vivliou skevos zervos2

18 6 2018 ekdilwsi parousiasis vivliou skevos zervos3

18 6 2018 ekdilwsi parousiasis vivliou skevos zervos4

18 6 2018 ekdilwsi parousiasis vivliou skevos zervos5

 


Προς Ιατρούς

  1. Παθολόγους
  2. Παιδιάτρους
  3. Γενικούς Ιατρούς

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αθήνα, 18.6.2018

Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης

και τα Μέλη του  Δ.Σ.

σας ΚΑΛΟΥΝ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που θα πραγματοποιηθεί:

στις  26/6/2018 ημέρα Τρίτη και  ώρα 2:30 μ.μ.

στα Γραφεία του Ι.Σ.Α. (Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος).

ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Εξελίξεις στην Π.Φ.Υ. και οικογενειακός ιατρός”

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε ένα υπόδειγμα εντύπου συναίνεσης ασθενών για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους από εσάς, βάσει των απαιτήσεων του νέου γενικού κανονισμού προστασίας δεδομένων (GDPR). Καλείστε να προσαρμόσετε το κείμενο βάσει της επεξεργασίας και χρήσης που κάνει το κάθε ιατρείο ξεχωριστά στα προσωπικά δεδομένα των ασθενών του.

Για το έντυπο πατήστε ΕΔΩ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Γ. Πατούλης: «Το υπουργείο Υγείας παραπέμπει τους ασθενείς σε γιατρούς-φαντάσματα!»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αιφνιδιαστική και παραπλανητική απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραπέμπει τους ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς!

Αιφνιδιαστικά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση αναρτήθηκε κείμενο στα έντυπα συνταγών φαρμάκων και εξετάσεων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με το οποίο προτρέπονται οι ασθενείς να εγγραφούν σε οικογενειακό ιατρό αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί προϋπόθεση για να εξυπηρετηθούν.

Ωστόσο ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις προκηρύξεις του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν ελάχιστοι οικογενειακοί γιατροί οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη σύμβασή τους. Η δε απόφαση του υπουργείου Υγείας να «βαφτίσει» οικογενειακούς γιατρούς τους γιατρούς που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία κλπ αποτελεί μία ακόμα κίνηση αυθαιρεσίας και προχειρότητας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει καταρρεύσει πριν ακόμα ξεκινήσει καθώς ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις απαξιωτικές αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Το υπουργείο Υγείας πάνω στο πανικό του έφτασε στο σημείο να παραπέμπει τους ασθενείς σε γιατρούς-φαντάσματα! Πρόκειται για μία ακόμα αψυχολόγητη κίνηση ερασιτεχνισμού που αναδεικνύει την επικίνδυνη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η δημόσια υγεία».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ των ιατρείων και πολυιατρείων που προώθησε ο Πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης με την Ειδική Γραμματέα  Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ κ. Ευγενία Φωτονιάτα, στην οποία παραστάθηκε ο Ταμίας του ΙΣΑ κ. Φώτιος  Πατσουράκος και η νομική σύμβουλος  του Ι.Σ.Α.  κ. Αικατερίνη Φραγκάκη στην οποία επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ένταξης όσο το δυνατό περισσοτέρων ιατρών για την παροχή ακόμα ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας

Μετά από τις συνεχόμενες προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  για την ενίσχυση των ιατρών μέσω προγραμμάτων ανακοινώθηκε νέα Δράση η οποία στοχεύει στην ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό βήμα» οι επιχειρήσεις δύνανται να υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 5.000 – 50.000 € και το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 50%. Η  υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών (i) γίνεται ηλεκτρονικά στο: https://www.ependyseis.gr και (ii) διαρκεί από 11.06.2018 μέχρι 17.09.2018. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 Ταυτόχρονα αναμένεται να  προωθηθεί πρόγραμμα  στοχευμένων δράσεων για την υγεία. Επιπλέον εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2018 θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα για τις μεσαίες επιχειρήσεις, η οποία αφορά σε παραγωγικό εξοπλισμό και πρόσληψη προσωπικού, και  θα ακολουθήσει πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρών και ατομικών επιχειρήσεων-ελευθεροεπαγγελματιών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa
P.O.S. για τα μέλη του Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή