• Δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν σήμερα χωρίς θεραπεία, στο νοσοκομείο «Λαϊκό»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη φαρμάκων, στα Δημόσια νοσοκομεία.

Σήμερα στο νοσοκομείο «Λαϊκό», παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και δεκάδες καρκινοπαθείς, δεν έκαναν την προγραμματισμένη θεραπεία τους. Επίσης ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία όπως για παράδειγμα το νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός» από το οποίο σήμερα έλειπαν 4 αντιρετροϊκά φάρμακα.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς δεν έχουν αποδεσμευθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους.

Τον περασμένο μήνα που είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα, σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια και έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία. Ωστόσο αυτό ήταν ανακριβές καθώς διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων, για το μήνα Ιανουάριο.

«Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει, τον εμπαιγμό των γιατρών και των ασθενών. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας, την αντιμετωπίζει με απαράδεκτη προχειρότητα και ανευθυνότητα», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ο ΙΣΑ παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να διασφαλίσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή