Ο ιατρικός κόσμος είχε δυναμική μαζική συμμετοχή, στην σημερινή κινητοποίηση που είχαν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και ένωσε τη φωνή του με τις υπόλοιπες Επιστημονικές και Επαγγελματικές Ενώσεις που ζητούν ν αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης συμμετείχε σε αντιπροσωπεία των Επιστημονικών και Κοινωνικών φορέων οι οποίοι είχαν συνάντηση με το προεδρείο της Βουλής.

Η δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δίνει το τελειωτικό χτύπημα ειδικά στους νέους επιστήμονες που ξεκινούν την καριέρα τους, αλλά και στους επαγγελματίες με τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το νέο σύστημα ένας ιατρός που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει σε φόρους και εισφορές 15.000 ευρώ. Ουσιαστικά δημεύεται αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά το 75%-80% του εισοδήματός όλων των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Το νομοσχέδιο δεν στηρίζεται σε σοβαρή αναλογιστική μελέτη, τα αποτελέσματα δε τυχόν εφαρμογής του θα είναι καταστρεπτικά για τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Οι νέοι επιστήμονες θα φύγουν από τη χώρα και τα ιατρεία και εργαστήρια της γειτονιάς θα κλείσουν. Το σχέδιο πρακτικά υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων καρτέλ της υγείας που είναι τα μόνα που θα επιβιώσουν», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Σημειώνεται ότι στην πορεία έδωσαν δυναμικό παρών ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,ο ταμίας Φ. Πατσουράκος, και τα μέλη του Δ.Σ. Π. Ψυχάρης, Σ. Προβατάς, Γ. Καλλιάτσος και Σ. Καλιαμπάκος.

Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να οδηγήσει στη μετανάστευση και στην επαγγελματική εξαθλίωση χιλιάδες νέους επιστήμονες οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

 

4 2 2016 apergia poreia asfalistiko 1

4 2 2016 apergia poreia asfalistiko2

4 2 2016 apergia poreia asfalistiko3

4 2 2016 apergia poreia asfalistiko4

4 2 2016 apergia poreia asfalistiko5

4 2 2016 apergia poreia asfalistiko6

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή