Προς

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων                                                 

Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης

Διευθύνσεις Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε & Δ.Ε.

ΤΜΗΜΑΤΑ Γ΄

Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Τμήμα Β’

Ανδρέα Παπανδρέου 37

Μαρούσι, Τ.Κ. 15180

Κοιν: Υπουργείο Υγείας

Αριστοτέλους 17, Τ.Κ. 10187

Αθήνα, 15.04.2016

Α.Π. 11070

Θέμα: Ο ΙΣΑ ζητά εφαρμογή της εγκυκλίου αναφορικά με τις απουσίες μαθητών που νόσησαν από εποχική γρίπη

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

          Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε επιστολές από ιατρούς – παιδιάτρους, μέλη του, ότι κατά την φετινή σχολική χρονιά, δεν θα τύχει εφαρμογής η εγκύκλιος του Υπουργείου σας αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών που νόσησαν από την εποχική γρίπη.

          Ειδικότερα, όπως κάθε χρόνο έτσι και πέρυσι εξεδόθη από το Υπουργείο Παιδείας η υπ’ αριθμ. πρωτ. 66566/Δ2/28.04.2015 επιστολή, δυνάμει της οποίας οι απουσίες των μαθητών λόγω εποχικής γρίπης, δεν λαμβάνονταν υπόψη για το χαρακτηρισμό της φοίτησης, εφόσον προσκομίζονταν τα σχετικά δικαιολογητικά.

          Στις 05.02.2016 εξεδόθη από το Υπουργείο Παιδείας η υπ΄αριθμ. πρωτ. Φ1/19740/Δ2 εγκύκλιος, με την οποία δίδονταν οδηγίες για την πρόληψη εξάπλωσης της εποχικής γρίπης. Πλην όμως, παιδίατροι – μέλη μας ενημερώθηκαν από το Υπουργείο, ότι δεν θα ισχύσει η σχετική δικαιολόγηση των απουσιών για τους μαθητές που νόσησαν από εποχική γρίπη για την φετινή σχολική χρονιά, καθώς φέτος δεν υπήρξε επιδημία γρίπης!

          Επειδή όπως γίνεται αντιληπτό, το ανωτέρω έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για έξαρση επιδημίας γρίπης ειδικά για την φετινή χρονιά, λαμβανομένου υπόψη και του αριθμού των θανόντων, όσο και με την επιστολή του ίδιου του Υπουργείου για την πρόληψη έξαρσης επιδημίας της γρίπης.

          Επειδή το ανωτέρω ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς η σχολική χρονιά βρίσκεται σχεδόν στο τέλος της, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην έκδοση σχετικής επιστολής για την δικαιολόγηση των απουσιών από μαθητές που νόσησαν λόγω εποχικής γρίπης.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή