Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης , Πειραιώς και Πατρών ενόψει της ψήφισης της διάταξης για την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ιατρικών Συλλόγων με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο που περιλαμβάνεται στο Νόμο περί Μεταρρύθμισης της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Το Δ.Σ και ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης καθώς και οι πρόεδροι των εν λόγω Ιατρικών Συλλόγων Α. Εξαδάκτυλος, Ν. Πλατανησιώτης και Α. Μαστοράκου, εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη διάταξη καθώς αντιβαίνει στην αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων και καταργεί την αυτονομία των Ιατρικών Συλλόγων.

Τόνισαν ακόμη την αντιδημοκρατική διάσταση της εν λόγω διάταξης που οδηγεί σε συγκεντρωτισμό και εξυπηρετεί τις προσπάθειες φίμωσης των Ιατρικών Συλλόγων από την πολιτική ηγεσία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίσθηκε η αποστολή επιστολής προς τον πρόεδρο Μ. Βλασταράκο και τα μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ με την οποία καλούνται να ζητήσουν την άμεση τροποποίηση της σχετικής διάταξης προκειμένου τα στοιχεία που θα γνωστοποιούνται να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα όπως άλλωστε και η βούληση του Νομοθέτη που έθεσε την ανωτέρω υποχρέωση.

  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


 

16 3 2017 sinantisi IS 1

16 3 2017 sinantisi IS 2

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa
P.O.S. για τα μέλη του Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή