• Με νέα παρέμβασή του ζητά να ενταχθούν και τα χρέη προς τις τράπεζες

Mια σημαντική επιτυχία είχε ο ΙΣΑ στις διεκδικήσεις του: μετά τις παρεμβάσεις του εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με νέα παρέμβασή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου ,ζητά να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και τα χρέη προς τις τράπεζες των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΙΣΑ είχε προβεί σε σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου να απαλειφθεί η εξαίρεση που είχε τεθεί στο αρχικό σχέδιο νόμου, σύμφωνα με την οποία οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούσαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του Νόμου ρυθμίζοντας τα χρέη προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ΙΣΑ σε νέα επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι « δεν γίνεται μνεία ως προς τα χρέη προς τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρξει σχετική πρόβλεψη και για τα συγκεκριμένα χρέη καθότι σκοπός του νόμου πρέπει να είναι η επίτευξη της απομείωσης χρεών των βιώσιμων, πλην όμως υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις Τράπεζες υπερβαίνουν κατά πολύ το ΑΕΠ της χώρας μας και ως εκ τούτου η ρύθμιση των χρεών αυτών θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των θέσεων εργασίας, στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και στην ανάκαμψη της οικονομίας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.


Για την επιστολή πατήστε ΕΔΩ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή