Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός και οι ψεύτικες υποσχέσεις

  • Γ. Πατούλης: Ζητούμε να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. και καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε εγρήγορση

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει το νέο «χτύπημα» της κυβέρνησης στους επιστήμονες και στους ελευθεροεπαγγελματίες, καθώς με το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών δημεύει ένα ακόμα ποσοστό του εισοδήματος που τους έχει απομείνει, από την φοροεισπρακτική λαίλαπα που έχει επιβάλει και τους οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση έχει προσυπογράψει με τους δανειστές τη γενοκτονία των ελλήνων επιστημόνων και ελευθεροεπαγγελματιών και έχει παραδώσει την υγεία του ελληνικού λαού, στα μεγάλα καρτέλ των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Ειδικότερα στη νέα συμφωνία με τους δανειστές, αποφασίσθηκε ότι στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρόκειται να εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου χρόνου. Δηλαδή ουσιαστικά ο ελευθεροεπαγγελματίας θα… φορολογηθεί για τις ασφαλιστικές του εισφορές!

Αυτό θα έχει μια δραματική επιβάρυνση στο εισόδημα των ελευθεροεπαγγελματιών κατά τουλάχιστον 30 %.

Για παράδειγμα για ετήσια εισοδήματα των 20.000 ευρώ, η επιβάρυνση για το 2018 θα είναι 987 ευρώ και από το 2019 και μετά 1.915. Ενώ για εισοδήματα 30.000 ευρώ, η επιβάρυνση για το 2018 θα είναι 1.480 ενώ από το 2019 και μετά θα φτάσει στις 2.873 ευρώ.

«Η παράλογη αυτή ρύθμιση όχι μόνο αναδεικνύει την προχειρότητα και την ανικανότητα όσων την επινόησαν αλλά αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαια θανάτου του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Την ώρα που το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό μας θα οδηγεί στη μετανάστευση, η υγεία του ελληνικού λαού θα παραδοθεί στα καρτέλ», σχολίασε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.

Σημειώνεται ότι το κύριο επιχείρημα του πρώην υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α., στις 25 Ιανουαρίου 2016, στη διάρκεια της κατάληψης του Υπουργείου από τον Ι.Σ.Α., ήταν το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν από το εισόδημα! Ένα χρόνο μετά κατάφεραν να διαψεύσουν με το πλέον απροκάλυπτο τρόπο τον εαυτό τους. Δυστυχώς δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός και οι ψεύτικες υποσχέσεις.

Ο Ι.Σ.Α. ζητά από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ενημερωθεί όλος ο ιατρικός κόσμος για τις επιπτώσεις της νέας φοροεισπρακτικής λαίλαπας και να αποφασισθούν οι τρόποι αντίστασης.

Καλούμε σε εγρήγορση και συστράτευση τους επιστήμονες και τους ελευθεροεπαγγελματίες της χώρας που απειλούνται με αφανισμό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή