H ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως πρεσβευτής της χώρας μας, στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού, ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο του ειδικού θεματικού Συνεδρίου, με θέμα «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο», που συνδιοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης ,στις 26 και 27 Μαΐου 2017, στην Ιθάκη.

Ο Γ. Πατούλης ,πρόεδρος του ΙΣΑ της ΚΕΔΕ και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών ανακοινώνοντας την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου master plan για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας , στο οποίο θα γίνεται χαρτογράφηση του ανταγωνισμού αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας ενός οδικού χάρτη, μέσω του οποίου θα προτείνονται συγκεκριμένες πολιτικές με σκοπό την προώθηση των εθνικών μας στόχων πάνω στον τομέα αυτό.

Φορέας υλοποίησης του οδικού αυτού χάρτη θα αποτελέσει το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ παρουσιάζοντας τους σκοπούς του Κέντρου ανάφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αξιοποιώντας τις πλέον αποδοτικές πολιτικές προβολής και μάρκετινγκ .

Ενώ πρόκειται να συμβάλλει στον τομέα της παροχής συστηματικής και δομημένης εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους τομείς του Τουρισμού Υγείας.

«Θέλουμε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας να είναι πρεσβευτής της χώρας μας στον τομέα αυτό, να αποτελέσει, μοχλός ενθάρρυνσης, υποστήριξης και συμμετοχής σε διεθνείς πρωτοβουλίες και σχήματα, αλλά και ανάπτυξης διεθνών συμμαχιών μεταξύ προορισμών και παρόχων», τόνισε ο κ. Πατούλης

Ειδικότερα στους σκοπούς της δημιουργίας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Η συνδρομή στην ανάπτυξη και ανάδειξη της Ελλάδας ως αξιόπιστο και ελκυστικό προορισμό τουρισμού υγείας.
  • Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της ανάπτυξης περιφερειακών και τοπικών προορισμών τουρισμού υγείας, με την μορφή clusters – συστάδων.
  • Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ώστε αυτές να απευθύνονται σε ευρύτερη αγορά, μέσα από την αξιοποίηση του Τουρισμού Υγείας και των υπο-κλάδων αυτού.
  • Η ενθάρρυνση και υποστήριξη των Πάροχων Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο του Τουρισμού Υγείας και των υποκλάδων αυτού.
  • Η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και προϊόντων.
  • Η υιοθέτηση και εφαρμογή Ανωνυμοποιημένου Ηλεκτρονικού Αρχείου Ασθενών ημεδαπής & αλλοδαπής (δηλαδή μονίμων κατοίκων εξωτερικού), με σκοπό την μελέτη και την χάραξη πολιτικών επίτευξης στόχων μέσα από πραγματικά δεδομένα.
  • Η παρουσίαση επίσημων στοιχείων σε διεθνή φόρα, οργανισμούς  και συνέδρια.
  • Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της εφαρμογής ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλους τους δυνατόν κλάδους του Τουρισμού Υγείας 

Σημειώνεται ότι χαιρετισμό απηύθυναν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, ο Δήμαρχος Ιθάκης Δ. Στανίτσας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας κ Ιθάκης Θεόφιλος, ο Σπύρος Γαλιατσάτος  Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς-Ιθάκης Π. Δραγκουλάγκωνας, ο Εμμανουήλ Κόνσολας Τομεάρχης ΝΔ Τουρισμού, η Aφροδίτη Θεοπεφτάτου Βουλευτής Νομού Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, η Χριστίνα Σταρακά Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γιώργος Τζιάλλας Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ο Έπαρχος Ιθάκης Σ. Τσιντήλας και ο Γ.Γ Υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας C. Grasu

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η πρώτη θεματική ενότητα του Συνεδρίου με τίτλο: «Ο Τουρισμός Υγείας & η Ελληνική Επιχειρηματικότητα» που περιλάμβανε τις εξής ομιλίες:
Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ παρουσίασε το «Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας», ο Χάρης Δαμάσκος, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αναφέρθηκε στην « Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας. Στρατηγικές Κατευθύνσεις & κίνητρα», ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Εφοπλιστής, μίλησε για τον «Ιατρικό Τουρισμό στα νησιά της Ελλάδας»,ο Νικόλαος Μόσχος, Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών αναφέρθηκε στον «Ιατρικό Τουρισμό ως μηχανή ανάπτυξης, για τον Ιατρικό Όμιλο Αθηνών τα τελευταία 15 χρόνια».

Ο Αλέξανδρος Πρίνος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Medi Πρίνου μίλησε για τον «Τουρισμό πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ξενοδοχειακές μονάδες» και ανέλυσε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας, ο Πάνος Θεοδώρου, Επικεφαλής Τομέα Εμπορικής Ανάπτυξης, Γενικής Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων Eurobank αναφέρθηκε στον «Ιατρικό Τουρισμό: Αναζητώντας την Ιθάκη». Ο Αντώνης Μανιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος MINOANLINES μίλησε για την « ανάπτυξη της Ιατρικής στην Ελλάδα, μέσω των θαλάσσιων δρόμων». Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έκαναν επίσης Nicolae Banicioiu, πρώην Υπουργός Υγείας Ρουμανίας ,ο Δημήτριος Αρκουζής, Επιχειρηματίας, και ο Πέτρος Μαμαλάκης, CEO Health TourismGreece, ο οποίος παρουσίασε τον « Κόμβο του Τουρισμού Υγείας www.vitabooking.com».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.


 

26 5 2017 tourismos ithaki1

26 5 2017 tourismos ithaki2

26 5 2017 tourismos ithaki3

26 5 2017 tourismos ithaki4

26 5 2017 tourismos ithaki5

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή