Ο ΙΣΑ θα προσφύγει στον εισαγγελέα και θα επιβάλλει πρόστιμα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα θέματα της ειδικότητας της ιατρικής βιοπαθολογίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας κος Ν. Μαλισιόβας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ κα. Χ. Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΙΒ/ΕΙ κος Σ. Χατζηπαναγιώτου, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΙΒ και ΕΕΙΒ/ΕΙ   κα Π. Παρασκευοπούλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρότατα θέματα της ειδικότητας της ιατρικής βιοπαθολογίας:

  • Μετά από σειρά παρεμβάσεων της ΠΕΙΒ και της ΕΕΙΒ/ΕΙ, αλλά και του ΙΣΑ προς το ΚΕΣΥ για την απαλοιφή της παρένθεσης (Μικροβιολογία) από το ΠΔ 415/1994, ώστε να υπάρξει εναρμονισμός με την κοινοτική οδηγία (2005/36/ΕΚ), καθότι η παρένθεση αυτή δημιουργούσε τεράστια σύγχυση και αποστερούσε τους νέους ιατρός από το δικαίωμα να βρουν εργασία στο εξωτερικό, δημοσιεύτηκε ο Ν. 4461/2017. Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 99 του συγκεκριμένου Νόμου στην περίπτωση 17 του άρθρου 1 του π.δ. 415/1994 (Α΄236), από την ονομασία της ιατρικής ειδικότητας «Ιατρική Βιοπαθολογία (Μικροβιολογία)» διαγράφεται η εντός της παρενθέσεως λέξη «Μικροβιολογία».
  • Αποφασίστηκε δυναμική παρέμβαση σε όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής στα οποία μη ιατροί και συγκεκριμένα επιστήμονες συναφών ειδικοτήτων, όπως ο κλινικοί χημικοί, μοριακοί βιολόγοι, βιοεπιστήμονες, αυθαίρετα έχουν λάβει θέση διευθυντή βιοχημικού εργαστηρίου και εκπαιδεύουν ιατρούς βιοπαθολόγους για να λάβουν την ιατρική ειδικότητα και διενεργούν εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες ανήκουν αμιγώς στο γνωστικό αντικείμενο της ιατρικής βιοπαθολογίας.

Αποφασίστηκε η σφράγιση, η επιβολή προστίμου και η προσφυγή ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών για τις περιπτώσεις μη ιατρικών εταιρειών που διενεργούν αυθαίρετα και παράνομα εξετάσεις που ανήκουν στο γνωστικό αντικείμενο της ιατρικής βιοπαθολογίας και χορηγούν γνωματεύσεις, χωρίς να διαθέτουν επιστημονικά υπεύθυνο ιατρό βιοπαθολόγο και δίχως σχετική άδεια σύμφωνα με το ΠΔ 84/2001.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


 

8 6 2017 sinantisi peib antipoihsh

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή