Γ.Πατούλης: «Μέσα από αυτοδιοικητικές  συνέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο δυναμώνουμε τη φωνή των τοπικών κοινωνιών και βοηθάμε τη χώρα να κατακτήσει το στόχο της ανάπτυξης»

Την πεποίθηση πως μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα γίνει πράξη η έννοια του Δήμου-Κράτους, διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη Δήμαρχο Βουκουρεστίου Gabriela Firea, κατά τη συνάντηση τους η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρουμανικής πρωτεύουσας. 

Στη συνάντηση  συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής  ο τ .υπουργός Υγείας Nicolae Banicioiu , καθώς και Έλληνες Ιατροί.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μέσω και της προώθησης του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, με δεδομένη τη σημαντική πολυπληθή παρουσία ελληνικών υγειονομικών δομών στη Ρουμανία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και στον απόηχο των συμπερασμάτων που εξήχθησαν για τη στρατηγική προβολής του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, στο σχετικό συνέδριο που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στην Ιθάκη, παρουσία των Γενικών Γραμματέων Τουρισμού Υγείας της Ρουμανίας, συμφωνήθηκε να συμμετάσχει η ΚΕΔΕ στο διεθνές συνέδριο με αντικείμενο τον τουρισμό Υγείας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, μέσα στο φθινόπωρο.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε, είναι σημαντικό οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Την τοπική ανάπτυξη και την ενίσχυση του ρόλου των δήμων στη λήψη αποφάσεων, όσο το δυνατόν εγγύτερα στο πολίτη. Η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα υστερεί, παρά τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει ως Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού θέτοντας αυτά τα καίρια ζητήματα στο Κογκρέσο της Ευρώπης αλλά και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών. Αν δεν υπάρξει επιτέλους αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος όπως συμβαίνει εδώ στη Ρουμανία αλλά και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, φοβάμαι ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να ανέβει ποτέ στο τρένο της ανάπτυξης.

Πιστεύω ακράδαντα πως αποτελεί μονόδρομο η δρομολόγηση συνεργειών σε διεθνές επίπεδο για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ενημερώσαμε τη Δήμαρχο Βουκουρεστίου για την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την προβολή του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας η οποία διαθέτει υψηλά εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό καθώς και ιατρική τεχνογνωσία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Ειδικά σε εξειδικευμένους τομείς όπως είναι η Εξωσωματική Γονιμοποίηση, η Ρομποτική Ιατρική, η Πλαστική Χειρουργική και η Οφθαλμολογία, η προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού είναι εξαιρετικά ευοίωνη.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο Βουκουρεστίου για τη θερμή υποδοχή και τη διάθεση συνεργασίας αλλά και τον κ. Κουρουμπλή που είναι σημαντικός συμπαραστάτης στην προσπάθεια μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια θέρμη προκειμένου να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών μας». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.


 

9 6 2017 sinantisi dim roumanias1

 

9 6 2017 sinantisi dim roumanias2

9 6 2017 sinantisi dim roumanias3

 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή