Σύμφωνο συνεργασίας, για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των δομών της χώρα μας από τους ομογενείς του Σικάγου, υπέγραψε ο Πρόεδρος τoυ ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κώστα Χανιωτάκη.

Με το Σύμφωνο Συνεργασίας , δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς του Σικάγου να επωφελούνται των ιατρικών δομών της χώρα μας, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας. Το Σύμφωνο αποτελεί μέρος των σημαντικών πρωτοβουλιών που δρομολογούνται σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αναπτυχθεί ο Τουρισμός Υγείας στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ανέφερε τα εξής:

« Η επιστημονική κοινότητα της χώρας ενώνει τις δυνάμεις της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανοίγουν το δρόμο προς την εθνική ανάπτυξη. Ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την αξιοποίηση του σημαντικού ιατρικού δυναμικού. Η Ελλάδα διαθέτει επιστήμονες υψηλού επιπέδου, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο υψηλές προδιαγραφές παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει, δημιουργώντας ελκυστικές παροχές υγείας, με στόχο να φέρουμε όλο και περισσότερους ασθενείς στη χώρα του Ιπποκράτη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγου Κ. Χανιωτάκης εξήρε την ελληνική επιστημονική κοινότητα που όπως είπε χαρακτηριστικά είναι παγκόσμιας εμβέλειας.

«Αυτό είναι το πρόσωπο της δημιουργικής Ελλάδας που μας κάνει περήφανους που αντιστέκεται και επιμένει. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού γιατί και εμείς θα ωφεληθούμε και την πατρίδα μας θα βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Χανιωτάκης

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

Η χώρα μας δεν πρέπει να μείνει κλεισμένη στο καβούκι της. Αν θέλουμε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης οφείλουμε να δράσουμε με στόχο την τόνωση της εξωστρέφειας της ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων του συγκεντρωτικού κεντρικού κράτους. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και αισιοδοξία την πορεία μας».

Ειδικότερα, μέσω του Συμφώνου Συνεργασίας δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς από το Μόντρεαλ να επισκέπτονται την Ελλάδα για ιατρικές υπηρεσίες, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας σε συνέχεια των δράσεων που έχουμε ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, υπογράψαμε με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος του Μόντρεαλ μια σημαντική συμφωνία. O Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα, που προέρχεται μέσα από το ιατρικό μας δυναμικό.

Η Ελλάδα διαθέτει επιστήμονες υψηλού επιπέδου, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο υψηλές προδιαγραφές παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει, δημιουργώντας ελκυστικές παροχές υγείας, με στόχο να φέρουμε όλο και περισσότερους ασθενείς στη χώρα του Ιπποκράτη. Η πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας έχει εθνικό χαρακτήρα και πολλαπλά οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια θέρμη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.


 

14 7 2017 symfono sinergasias omospondia ellinikwn swmateiwn sikago2s

14 7 2017 symfono sinergasias omospondia ellinikwn swmateiwn sikago2s

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή