Την  παταγώδη αποτυχία του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  Υγείας που επιχείρησε να θεσπίσει η κυβέρνηση, παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, με δηλώσεις του, σε τηλεοπτική  εκπομπή  του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας μόνο 600 γιατροί κατέθεσαν  αιτήσεις για τη στελέχωση 1200 θέσεων στις ΤΟΜΥ. Ο ιατρικός κόσμος όπως ήταν αναμενόμενο γύρισε την πλάτη  του, στο συγκεντρωτικό και κρατικοδίαιτο νέο σύστημα παρά το γεγονός ότι μαστίζεται από την υποαπασχόληση και την ανεργία.

Ο ΙΣΑ από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο νομοθέτημα, με πολύ σοβαρές αδυναμίες που το καθιστούν ανεφάρμοστο. Ωστόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, νομοθέτησε χωρίς να προηγηθεί διάλογος, με τους Ιατρικούς Συλλόγους  και επέλεξε  να αγνοήσει προκλητικά τις επισημάνσεις τους.

 Δυστυχώς  για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν! Όχι μόνο δεν μπορούσε να αντιληφθεί το αυτονόητο ότι δηλαδή δεν δίνονται επαρκή κίνητρα για τους Έλληνες  γιατρούς αλλά διαφήμιζε  ότι θα προσελκύσει επιστήμονες από την Ευρώπη! Όταν ο μέσος μισθός στη Πορτογαλία για αντίστοιχη θέση ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την παταγώδη αποτυχία της, στη στελέχωση των ΤοΜΥ πλήρωσε την αλαζονεία της. Όπως είχαμε επισημάνει από τη πρώτη στιγμή επιχείρησε να θεσπίσει ένα ανεφάρμοστο και κρατικοδίαιτο σύστημα αγνοώντας προκλητικά τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους των ασθενών και τους υπόλοιπους Φορείς. Αντιμετώπισε τον ιατρικό κόσμο με περιφρόνηση και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και την ανεργία, για να δημιουργήσει ένα φθηνό σύστημα με κακοπληρωμένους εργαζόμενους . Η αδυναμία  της να αντιληφθεί  το αυτονόητο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την επάρκειά της και την  πολιτική που ακολουθεί σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή