Την  αξία της πρόληψης στη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης,  ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση  μιας σημαντικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  του κοινού  που διοργανώνει το  Ινστιτούτο Μελέτης & Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και στην Αντιθρομβωτική Αγωγή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης (13 Οκτωβρίου).

Στόχος τη εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την θρόμβωση ώστε να υπάρξει άρτια ενημέρωση και έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών στη διάγνωση και στη θεραπεία.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Με τις εκδηλώσεις αυτές το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης  στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή αλλά και η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, αποδεικνύουν ότι νοιάζονται εξίσου τόσο για την επιστημονική κατάρτιση των γιατρών, όσο και για τη βελτίωση  του επιπέδου Υγείας του λαού, που επιτυγχάνεται με την ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι ότι η υγεία δεν είναι μόνο η θεραπευτική διαδικασία. Πάνω  και πρώτα απ’  όλα είναι η διατήρηση της Υγείας, που μπορεί να επιτευχθεί  με την ενημέρωση, την πρόληψη και τη διάγνωση. Έτσι θα διατηρηθεί η υγεία των πολιτών σε ποιοτικό επίπεδο αλλά θα εξοικονομηθούν και πόροι για να αξιοποιηθούν σε άλλους σκοπούς της υγειονομικής φροντίδας. Εμμένουμε λοιπόν στην πάγια πεποίθησή μας ότι η υγεία πρέπει να ξεκινά από την πρόληψη».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

 

11 10 2017 exstrateia thrwmvosis1

11 10 2017 exstrateia thrwmvosis2

11 10 2017 exstrateia thrwmvosis3

11 10 2017 exstrateia thrwmvosis4

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή