O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει το καταστροφικό νομοσχέδιο, για το «χρόνο εργασίας» των νοσοκομειακών γιατρών που επιχειρεί να επιβάλει με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διαδικασίες, το υπουργείο Υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αμείβεται με παχυλούς μισθούς νομοθετεί καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας και συνθήκες «γαλέρας» για τους γιατρούς του ΕΣΥ ενώ  τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.

Επιπρόσθετα  δίνει τη χαριστική  βολή στα δημόσια νοσοκομεία που  καταρρέουν οδηγώντας σε διάλυση  τμήματα και κλινικές που αντιμετωπίζουν ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα.

Καταγγέλλουμε τις πραξικοπηματικές διαδικασίες με τις οποίες επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να περάσει το  νομοσχέδιο αφού δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«Το αξιόμαχο προσωπικό  των δημόσιων νοσοκομείων δίνει μάχη για να κρατήσει όρθια τα νοσοκομεία που καταρρέουν από την  υποχρηματοδότηση. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει τη χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζοντας με πρωτοφανή απαξίωση και έλλειψη σεβασμού το ιατρικό προσωπικό. Επιχειρεί απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά  να νομοθετήσει ένα έκτρωμα που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση τα δημόσια νοσοκομεία και θα οδηγήσει στην οικονομική  εξαθλίωση τους γιατρούς. Θα δώσουμε μάχη να αποτρέψουμε τα καταστροφικά αυτά σχέδια».

Ο ΙΣΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους νοσοκομειακούς γιατρούς και καλεί τα  μέλη του να συμμετέχουν  δυναμικά  στις κινητοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή