Την αγανάκτηση του ιατρικού σώματος για την αυθαιρεσία του υπ. Υγείας που επιχειρεί να περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών με απολυταρχικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση προκειμένου να παρακάμψει το 48ωρο επινοεί την ρήτρα αυτοεξαίρεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη το νομοσχέδιο αυτό έχει σχέση με την επίθεση που δέχονται οι ιατροί για φακελάκια. «Ρωτώ ευθέως, ένας ιατρός βουλευτής υπουργός υγείας πόσα χρήματα παίρνει και πόσα ένας ιατρός του ΕΣΥ;  Αυτά πρέπει να τεθούν υπόψη εκείνων που μιλούν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια για τους νοσοκομειακούς ιατρούς»

Επίσης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη δήλωσε χαρακτηριστικά

«Να κατατεθούν τα στοιχεία από τον αρμόδιο υπουργό περί χρηματισμού του 80% των νοσοκομειακών ιατρών. Αν δεν τα έχει να ζητήσει συγγνώμη. Παρακαλώ όσους κάνουν μαθήματα ιδεολογίας να μην έχουν την μνήμη χαλαρή. Είναι ακόμα στα αυτιά μου οι φωνές του κ. Πολάκη ως συνδικαλιστή να υποστηρίζει τα αντίθετα από αυτά που σήμερα εισηγείται ως υπουργός. Σήμερα πήγε στην αντίθετη όχθη. Αυτή του βουλευτή των 8.000 ευρώ.», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να δίνει μάχη για τη δημόσια υγεία, τον ασθενή και το ιατρικό σώμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή