Προς
ΗΔΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Α.Ε
Λαγουμιτζή 40 , Νέος Κόσμος

Κοιν.

κ. Α. Ξανθό
Υπουργό Υγείας
Αριστοτέλους 17
Αθήνα

κ. Σ. Μπερσίμη
Πρόεδρο ΕΟΠΠΥ
Κηφισίας 39, Μαρούσι

κ. Α. Μπακαλέξη
Διοικητή του ΕΦΚΑ
Σατωβριάνδου 18
Αθήνα

                                                                   Αθήνα, 12/12/2017

ΑΠ  24780

Θέμα:  Ο ΙΣΑ ζητά να βρεθεί άμεσα λύση για την αποδοχή παραπεμπτικών των έμμεσα ασφαλισμένων μελών

Νέα ταλαιπωρία προέκυψε για τους ιατρούς και ασφαλισμένους και αφορά στην απογραφή και απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας των Έμμεσα Ασφαλισμένων. Ειδικότερα ενημερωθήκαμε ότι δεν γίνονται αποδεκτά παραπεμπτικά των έμμεσα ασφαλισμένων μελών που δεν έχουν απογραφεί και παρά το γεγονός ότι εκδίδονται διαμέσου του ΑΜΚΑ του άμεσα ασφαλισμένου που καλύπτει το μέλος. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στα μέλη μας, καθότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα και δεν μπορεί να μετατραπεί σε γραφειοκρατική εργασία, την οποία σε κάθε περίπτωση οφείλει να εκτελεί ο ΕΦΚΑ και η ΗΔΙΚΑ οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς για να προβούν σε έλεγχο ασφαλιστικής ικανότητας των πολιτών.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αδυναμία εκτέλεσης των εξετάσεων των εμμέσως ασφαλισμένων, αλλά ταυτόχρονα και η απόρριψη της δυνατότητας αποζημίωσης των ιατρών για τις εξετάσεις που έχουν εκτελέσει καθότι δεν αναγνωρίζονται όπως προαναφέραμε.

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, καθότι την ανεπάρκεια του συστήματος συνταγογράφησης δεν είναι δυνατό να την πληρώσουν τα μέλη μας και οι Έλληνες πολίτες. Αναμένουμε την άμεση επίλυση του προβλήματος και την ενημέρωση μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή