Tην ανάγκη χάραξης μιας φαρμακευτικής πολιτικής, με κριτήριο το όφελος του ασθενή και την εξυγίανση του συστήματος, ώστε να καταστεί βιώσιμο,τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο εκδήλωσης, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Caravel.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής αποτελεί τον πυλώνα της θεραπείας και είναι ευθύνη επιστημονικά και δεοντολογικά του γιατρού, ο οποίος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συνταγογραφεί το ενδεδειγμένο σκεύασμα, για τον ασθενή του.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Το ελληνικό φάρμακο μπορεί να δώσει την απάντηση στο αίτημα για ποιοτικές θεραπείες σε προσιτή τιμή που αποτελεί το ζητούμενο σε αυτή τη συγκυρία. H  Ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική αναπτυξιακή δύναμη, την οποία πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας. Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι υπάρχει η αδυναμία χάραξης μιας πολιτικής που να υπηρετεί το όφελος του ασθενή και του συστήματος υγείας. Χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας και όχι κακές αντιγραφές από άλλα συστήματα υγείας, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

6 2 2018 ekdilwsi PEF1

6 2 2018 ekdilwsi PEF2

6 2 2018 ekdilwsi PEF3


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή