images/logo-sillogou3.jpg

Γ. Πατούλης: «Θα εφαρμόσουμε τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού κανονισμού αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκμεταλλευτεί τον γιατρό »

Τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, για ιδιώτες ιατρούς και εταιρείες παροχής ΠΦΥ, παρουσιάστηκαν διεξοδικά, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, με θέμα «Ο νέος κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων στις ιδιωτικές δομές υγείας».

Στην κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες και ομιλητές ,όλα τα νέα δεδομένα για το σημαντικό αυτό θέμα ,έγινε αναφορά στις βασικές αρχές του κανονισμού, τις αρχές της λογοδοσίας, του σκοπού, της νομιμότητας, και της διαφάνειας. Διευκρινίστηκαν ακόμη οι βασικές υποχρεώσεις του ιατρού που διατηρεί ατομικό ιατρείο, αλλά και των ιατρικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, τονίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια ψηλάφησης του θέματος και ότι ο ΙΣΑ έχει την πρόθεση, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με κάθε νέα πρόκληση, να βοηθήσει και να κατευθύνει τα μέλη του, στην υποχρέωσή τους να προσαρμοστούν στα όσα ορίζει ο Κανονισμός.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το ιατρικό σώμα πρέπει να έχει το ισχυρό όπλο της γνώσης και της ενημέρωσης, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα. Είναι σίγουρο ότι ο ιατρικός κόσμος επιθυμεί να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα, ωστόσο πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία που θα εφαρμόσει ο γιατρός έγκαιρα, με διαφάνεια και χωρίς κόστος. Θα εφαρμόσουμε τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού κανονισμού αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκμεταλλευτεί τα μέλη μας».

Στην εκδήλωση προεδρείο ήταν τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ κ.κ. Φ. Πατσουράκος και Ι. Δατσέρης ενώ έγιναν οι εξής ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές:

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΛΙΑΣ: Δικηγόρος- ΜΔ Ποινικών Επιστημών, Μέλος (αν.) της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: «Η επίδραση του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) στην επεξεργασία ιατρικών δεδομένων»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΒΕΛΟΥ, Δικηγόρος: «Η θέση της Αρχής για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Υγείας»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ: Πρόεδρος Ε.Σ.Π.Υ.: «Τεχνικά και Οργανωτικά Μέτρα Δομών Υγείας σύμφωνα με το Νέο Κανονισμό»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ι.Σ.Α.:

 «Προοπτικές Ασφάλισης της Ευθύνης από τον Κανονισμό»

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΠΗ: Διεθνής Επιθεωρήτρια:

 «Ο Ρόλος των ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης για την εφαρμογή του Νέου Κανονισμού»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, Νομικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων: «Ο ρόλος του υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στους φορείς Π.Φ.Υ.»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Νίκος Κατσαρός πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας ,Βασίλειος Ψυχογιός πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Χάρης Βαβουναρακης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κυρία Χριστίνα Παπανικολάου, πρόεδρος Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας & Διασυνοριακής Περίθαλψης Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, Νίκος Φραγκίσκος, Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. κ. Α. Βασιλείου, κ. Σ. Καλιαμπάκος, κ. Ε. Μπιλιράκης και κ. Π. Ψυχάρης.

Για την παρουσίαση του κ. Τσόλια πατήστε ΕΔΩ

Για την παρουσίαση της κ. Κουβέλου πατήστε ΕΔΩ

Για την παρουσίαση του κ. Κακουλίδη πατήστε ΕΔΩ

Για την παρουσίαση της κ. Κατσάπη πατήστε ΕΔΩ

Για την παρουσίαση του κ. Γουμενόπουλου πατήστε ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

3 3 2018 imerida GDPR1

3 3 2018 imerida GDPR2