Tην άμεση ανάκληση της εγκυκλίου, με την οποία  αποστερούνται οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι του δικαιώματος , για μείωση εισφοράς κατά 50% των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης, ζητά με επιστολή που απέστειλε ο ΙΣΑ, στη διοίκηση του ΕΦΚΑ και κοινοποίησε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε κατά παράβαση νόμου και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του και  κατά παντός υπευθύνου.

Ειδικότερα με την υπ΄ αριθμ. 14 εγκύκλιο, με θέμα «μείωση εισφοράς κατά 50% ασφαλισμένων που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης» ,ορίζεται ότι οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της νέας διάταξης.

Επιχειρείται χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η θέσπιση κατ΄ ουσία μία νέας διάταξης νόμου, με την οποία αποστερούνται του δικαιώματος που προβλέπει η διάταξη της παρ. 13 του άρθρου 39 του ν.4387/2016, οι ιατροί εκείνοι που ασκούν το επάγγελμα πάνω από 40 χρόνια, όταν λαμβάνουν παράλληλα σύνταξη.

Ειδικότερα στην επιστολή του ΙΣΑ, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο νόμος είναι σαφής και παρέχει το ως άνω δικαίωμα υποβολής αίτησης και υπαγωγής στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση μείωσης των εισφορών, με ταυτόχρονη παραίτησή τους από την προσαύξηση της σύνταξής τους ως προς τα επόμενα έτη ασφάλισης, αδιακρίτως για όλους εκείνους τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης, χωρίς οποιοδήποτε άλλο όρο ή προϋπόθεση.

Αυτονόητο είναι ότι ο νόμος δεν μπορεί να τροποποιηθεί με μία εγκύκλιο, η οποία κατ΄ επίφαση μόνο «παρέχει διευκρινήσεις-οδηγίες για την πληρέστερη κατανόηση και ενιαία εφαρμογή» του.

Η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε κατά παράβαση νόμου, και η έκδοσή της αποτελεί παράβαση καθήκοντος, γιατί έγινε με μόνο σκοπό το οικονομικό όφελος του ΕΦΚΑ σε βάρος των ασφαλισμένων που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.   Η εγκύκλιος αυτή αποτελεί σοβαρό ατόπημα. Πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του κατά παντός υπευθύνου»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Για την επιστολή προς τον ΕΦΚΑ πατήστε ΕΔΩ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή