Τον καθοριστικό ρόλο των νοσηλευτών στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα νοσοκομεία, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στο 4ο PNAE Συνέδριο στην Παιδιατρική Νοσηλευτική που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (1-2 Ιουνίου 2018).

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της νοσηλευτικής κοινότητας στη χώρα μας και τόνισε την ανάγκη άμεσης νοσηλευτικής στελέχωσης των δημοσίων νοσοκομείων. «Οι νοσηλευτές βρίσκονται κοντά στον ασθενή περισσότερο από κάθε άλλο επαγγελματία υγείας, Η αγαστή συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Το ευτύχημα είναι ότι το Πανεπιστημιακό τμήμα Νοσηλευτικής στη χώρα μας διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο σπουδών.

Ωστόσο οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι μια από τις μεγάλες πληγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η αναλογία στη νοσηλευτική στελέχωση των νοσοκομείων είναι πολύ κάτω από τα διεθνή στάνταρ και δυστυχώς βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλείας. Ειδικά στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι απαράδεκτο να μη διασφαλίζεται η ασφάλεια των μικρών ασθενών..Ζητούμε από το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει άμεσα τα νοσοκομεία με νοσηλευτικό προσωπικό σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγμένων συστημάτων υγείας.», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

4 6 2018 4o PNAE sinedrio paidiatriki1

4 6 2018 4o PNAE sinedrio paidiatriki2

4 6 2018 4o PNAE sinedrio paidiatriki3

 

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

Youtube
prosfores-gia-meli-isa

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή