Στις 7.6.2018  έγινε νέα συνάντηση του ΙΣΑ με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Δ. Τσακίρη. Η συνάντηση, η οποία προγραμματίστηκε μετά από σειρά επιστολών του ΙΣΑ, είχε θέμα  την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων που έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ αφενός και την υλοποίηση της έκπτωσης του 50% για όσους ασφαλισμένους έχουν κλείσει 40 χρόνια ασφάλισης αφετέρου.

Στη συνάντηση  ο κ. Τσακίρης μας διαβεβαίωσε για τα κάτωθι:

(α) ότι αποτελεί κοινό στόχο η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και διαβεβαίωσε ότι άμεσα ο ΙΣΑ θα λάβει και σχετική έγγραφη απάντηση τόσο από το ΤΣΕΥΠ ΕΤΑΠ ΜΜΕ όσο και από τον ΕΦΚΑ. Πράγματι η πρώτη από τις παραπάνω επιστολές ελήφθη την αμέσως επομένη, την Παρασκευή 8.6.2018, από τον ΙΣΑ (πατήστε ΕΔΩ). Αναμένουμε από τον ΕΦΚΑ επιστολή που να διευκρινίζει την αποπληρωμή των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που έχει αναλάβει.

 (β) ότι πρόθεση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ είναι η κατά το δυνατό άμεση εκκαθάριση των οφειλών όλων των ασφαλισμένων τόσο με βάση τα εισοδήματα του 2017 όσο και για εκείνους που έχουν περισσότερα από 40 έτη ασφάλισης και έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα για μείωση κατά 50% της εισφοράς στον ΕΦΚΑ, όπως προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αδυναμία των ταμείων  (εν προκειμένω ΤΣΑΥ) να ελέγξουν άμεσα τους φακέλους όλων των αιτούντων προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή των προϋποθέσεων, εν προκειμένω τα 40 έτη ασφάλισης.

Τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη εκπροσώπησε ο ταμίας του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος. Παρέστη και η νομική σύμβουλος του ΙΣΑ Ε. Παπαευαγγέλου.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει τις πιέσεις για την εφαρμογή του νόμου προς όφελος των ιατρών μελών του και θα ενημερώσει τα μέλη του για οτιδήποτε νεότερο.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή