images/logo-sillogou3.jpg

Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ των ιατρείων και πολυιατρείων που προώθησε ο Πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης με την Ειδική Γραμματέα  Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ κ. Ευγενία Φωτονιάτα, στην οποία παραστάθηκε ο Ταμίας του ΙΣΑ κ. Φώτιος  Πατσουράκος και η νομική σύμβουλος  του Ι.Σ.Α.  κ. Αικατερίνη Φραγκάκη στην οποία επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ένταξης όσο το δυνατό περισσοτέρων ιατρών για την παροχή ακόμα ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας

Μετά από τις συνεχόμενες προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  για την ενίσχυση των ιατρών μέσω προγραμμάτων ανακοινώθηκε νέα Δράση η οποία στοχεύει στην ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό βήμα» οι επιχειρήσεις δύνανται να υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 5.000 – 50.000 € και το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 50%. Η  υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών (i) γίνεται ηλεκτρονικά στο: https://www.ependyseis.gr και (ii) διαρκεί από 11.06.2018 μέχρι 17.09.2018. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 Ταυτόχρονα αναμένεται να  προωθηθεί πρόγραμμα  στοχευμένων δράσεων για την υγεία. Επιπλέον εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2018 θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα για τις μεσαίες επιχειρήσεις, η οποία αφορά σε παραγωγικό εξοπλισμό και πρόσληψη προσωπικού, και  θα ακολουθήσει πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρών και ατομικών επιχειρήσεων-ελευθεροεπαγγελματιών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ