images/logo-sillogou3.jpg

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιούνται οι επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνει online ,δωρεάν για τα μέλη του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας.

Ομιλητές είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες που έχουν διακριθεί για το επιστημονικό τους έργο, οι οποίοι παρουσιάζουν τα νεότερα δεδομένα στον τομέα τους καθώς και την εμπειρία τους από τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών, στις κλινικές τους.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία τέσσερις κύκλοι, οι οποίοι κάλυψαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία. (Θωρακοκαρδιοχειρουργική, Μαιευτική-Γυναικολογία, Ορθοπεδική , Επεμβατική Καρδιολογία).

Ειδικότερα δεκάδες γιατροί έλαβαν μέρος στην τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2018, με θέμα « UPDATE IN -Επεμβατική Καρδιολογία », στο πλαίσιο της οποίας υψηλού επιπέδου εισηγητές παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα για το θέμα, στους εξειδικευμένους επιστήμονες που παρακολούθησαν την εκδήλωση on line ενώ ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Χαιρετισμό έκανε μέσω skype, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ελλήνων γιατρών και στη προσπάθεια του ΙΣΑ να συμβάλλει στη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους.

«Ο Έλληνας γιατρός παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει και τον αγώνα που δίνει για την επαγγελματική και οικονομική του επιβίωση διακρίνεται για την υψηλή εξειδίκευση και την επιστημονική του κατάρτιση. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι έχει γίνει ανάρπαστος από τα συστήματα υγείας των άλλων χωρών, στα οποία οι έλληνες γιατροί διαπρέπουν. Δυστυχώς η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τις αποτυχημένες πολιτικές των τελευταίων ετών έχουν οδηγήσει το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας στη μετανάστευση .Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να αποτρέψει αποτυχημένες πολιτικές που είναι εις βάρος της Δημόσιας υγείας καθώς και για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επαγγελματική και οικονομική επιβίωση του ιατρικού κόσμου »

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.