Αντιπροσωπεία κυβερνητικών στελεχών της Κίνας και εκπροσώπων υγειονομικών φορέων (Ιατρικών Φαρμακευτικών και Νοσηλευτικών Ενώσεων) της χώρας ,επισκέφθηκαν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και είχαν συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο Ε. Μπιλιράκη και το Γενικό Γραμματέα Α. Βασιλείου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας ,σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας, σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων είναι ο ιατρικός τουρισμός.

Ειδικότερα τον ΙΣΑ επισκέφθηκαν οι κ.κ. Wan Xingwang (πρόεδρος Ιατρικών Ενώσεων Σαγκάης), Liu Dan (Ιατρικός Σύλλογος Σαγκάης), Τuo Yan (Ένωση Νoσηλευτών Σαγκάης), Ζhang Xiaomin (Φαρμακευτικός Σύλλογος Σαγκάης), Zhou Qun (Υπηρεσία Αξιολόγησης  Ιατρικών Ατυχημάτων.)

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου ,για την προώθηση του τουρισμού υγείας της χώρας μας και είχε αντικείμενο, τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας ,στον τομέα του ιατρικού τουρισμού καθώς και σε άλλους τομείς που αφορούν τα υγειονομικά συστήματα των δύο χωρών και το ιατρικό δυναμικό τους.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάδειξη των κοινών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, τόσο μέσα από τον πολιτισμό όσο και μέσα από τις επιστήμες.

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, με το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και η εφαρμογή από κοινού προγραμμάτων, με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση, κατάρτιση και μεταφορά τεχνογνωσίας ,σε ζητήματα που αφορούν και προάγουν την ποιότητα και την ασφάλεια, στις παρεχόμενες ιατρικές και τουριστικές υπηρεσίες.

Παράλληλα συζητήθηκε η συνεργασία, με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, η από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στην Κίνα και στην Ελλάδα, με στόχο την εξωστρέφεια, καθώς και  η υλοποίηση δράσεων, για την παροχή πληροφόρησης και εκπαίδευσης, για την πρόσβαση στις υπηρεσίες τουρισμού υγείας, των δύο χωρών. Επίσης η ανταλλαγή φοιτητών ιατρικής, για μεταπτυχιακές σπουδές και η θέσπιση υποτροφιών.

Ο κ. Πατούλης προσκάλεσε τους Κινέζους επιστήμονες να συμμετέχουν στην τελετή αναπαράστασης, του όρκου του Ιπποκράτη,στο Ασκληπιείο της Κω και αναφέρθηκε στην Ιπποκράτειο ιατρική και την οικουμενικότητα της Ελληνικής επιστήμης.

«Ανοίγουμε δρόμους και φτιάχνουμε γέφυρες συνεργασίας, στα πέρατα της γης, προς όφελος της πατρίδας μας, η οποία τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει έχει ανάγκη από προοπτικές ανάπτυξης και ελπίδας. Η αγορά της Κίνας έχει τεράστια δυναμική που πρέπει να αξιοποιηθεί από τη χώρα μας.

Στόχος μας είναι η στρατηγική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού υγείας καθώς και σε άλλους τομείς που αφορούν τα υγειονομικά συστήματα των δύο χωρών και την διευκόλυνση του ιατρικού δυναμικού τους.», τόνισε ο κ. Πατούλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.


 

3 8 2018 antiprosopeia kina1

3 8 2018 antiprosopeia kina2

3 8 2018 antiprosopeia kina3

3 8 2018 antiprosopeia kina4

3 8 2018 antiprosopeia kina5

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή