Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για την απαράδεκτη καθυστέρηση ,στην καταβολή των εφημεριών των ιατρών που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία της 1η ΥΠΕ και καλεί το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει άμεσα, για την πληρωμή των εργαζομένων.

Όπως κατήγγειλαν στον ΙΣΑ μέλη του, εκκρεμεί η πληρωμή των εφημεριών από τον περασμένο Μάιο και ειδικά οι γιατροί των Κέντρων Υγείας είναι όλοι απλήρωτοι.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι γιατροί εξαναγκάζονται από τις διοικήσεις, προκειμένου να πληρωθούν ,για τα δεδουλευμένα τους να υπογράφουν ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις, ότι εφημερεύουν με προσωπική τους ευθύνη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Καλούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο Υγείας να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας .Την ώρα που στηρίζουν με αυταπάρνηση το σύστημα που καταρρέει οδηγούνται από την πολιτεία, σε οικονομική εξαθλίωση και επαγγελματική εξουθένωση. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα φυγής από το δημόσιο σύστημα υγείας. Η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα, για να διασφαλίσει τις επαγγελματικές και τις οικονομικές συνθήκες που θα κρατήσουν τους γιατρούς στο ΕΣΥ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα οδηγηθούμε δραματική επιδείνωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή