Για  αδιέξοδες πολιτικές που οδήγησαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εξανάγκασαν ένα μεγάλο μέρος, του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της  χώρας, να  μεταναστεύσει για να επιβιώσει, μίλησε ο  πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στο 2nd Patient Compliance Conference παρουσία του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού που πραγματοποιείται σήμερα, 18 Οκτωβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

 « Εκπαιδευμένοι γιατροί, ενεργοί ασθενείς, εθνική στρατηγική πρόληψης και συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τις αυτοδιοικητικές δομές ,είναι οι κύριοι άξονες πάνω στους οποίους, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία, σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και αναφέρθηκε στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει καταρρεύσει πριν καν ξεκινήσει.

 «Είναι αναγκαία μία "επανεκκίνηση" της υγείας, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει με την προσέλκυση των Ελλήνων γιατρών που έχουν φύγει για να εργαστούν στο εξωτερικό. Παράλληλα, στοίχημα όλων μας, πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων που θα ανοίξουν δρόμους και θα  εξασφαλίσουν νέους πόρους- όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας -, αλλά από  τον ιατρικό τουρισμό που είναι ένας  αναπτυσσόμενος τομέας και στον οποίον η χώρα μας έχει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

18 10 2018 2nd Patient Compliance Conference

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

WebTVYoutube
prosfores-gia-meli-isa

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή