Με τη συμμετοχή κορυφαίων  προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τη Βρετανία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα και τις προοπτικές που ανοίγονται για τους κατοίκους των άλλων χωρών, στις 23 Νοεμβρίου 2018, στο Πανεπιστήμιο London School of Economics, στο Λονδίνο.

Η ημερίδα διοργανώνεται από  το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας  (I.H.T.C.) και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Ηνωμένου Βασιλείου (Hellenic Medical Society UK), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών.

Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν διακριμένες προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας,  του Επιχειρείν, της Υγείας και του Τουρισμού από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης έχουν κληθεί πρόεδροι και εκπρόσωποι ομογενειακών κοινοτήτων , ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων ,επαγγελματίες του χώρου της υγείας και  του τουρισμού, εκπρόσωποι των Διεθνή και εγχώριων ΜΜΕ κ.α.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας θα παρουσιαστούν τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, για να ενισχύσει τη θέση της ,στην αγορά του Τουρισμού Υγείας, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί η μεγάλη σημασία των συνεργασιών και των συνεργιών που πρέπει να αναπτυχθούν .

Οι θεματικές ενότητες αφορούν τομείς ,στους οποίους η χώρα μας έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και πρωτοστατεί όπως είναι για παράδειγμα η  εξωσωματική Γονιμοποίηση , η  Κοσμητική Ιατρική & Πλαστική Χειρουργική ,η Ορθοπεδική ,η  Αποκατάσταση  η  Οδοντιατρική κ.τ.λ.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ΕΛΙΤΟΥΡ τόνισε τα εξής:

«Ο Τουρισμός Υγείας ,αποτελεί έναν από τους αναπτυξιακούς μοχλούς της ελληνικής οικονομίας ,για την επερχόμενη δεκαετία. Ενώσαμε σημαντικές  δυνάμεις, από τον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας, του Τουρισμού και του επιχειρείν ,με στόχο να καταστήσουμε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα ,τη χώρα μας ,στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του ιατρικού τουρισμού, αφού διαθέτει σειρά από πλεονεκτήματα που το επιτρέπουν, όπως είναι  για παράδειγμα, το συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική επάρκεια και εμπειρία του ιατρικού προσωπικού, μαζί με τις σύγχρονες υποδομές υγείας. Η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας έχει παράλληλα πολλά  μεγάλα οφέλη για τους κατοίκους των άλλων χωρών καθώς μπορεί να τους προσφέρει  ένα σημαντικό πλαίσιο αξιόλογων επιλογών, για την υγείας τους ».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή