images/logo-sillogou3.jpg

    Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος. Γιώργος Πατούλης, παρευρισκόμενος στο Συνέδριο με τίτλο: «Βέλτιστες Πρακτικές στην οργάνωση ενός συστήματος Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων» που έλαβε χώρα στις 06.12.2018 στο Μουσείο της Ακρόπολης, τόνισε την σημασία της Δωρεάς Οργάνων, χαρακτηρίζοντάς την ως την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού.

Ο κ. Πατούλης, αφού συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, καθώς και την συνάδελφό του κα. Ελευθερία Κρικέλη, για την πρωτοβουλία της διεξαγωγής αυτής της σοβαρής επιστημονικής εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην θλιβερή διαπίστωση του γεγονότος ότι η χώρα μας δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, σημειώνοντας την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων των δυνάμεων, καθώς και την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων αλλά και των πολιτών.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συνεχάρη όλα τα Σωματεία Στήριξης ασθενών υπό μεταμόσχευση, που με το έργο τους συμβάλλουν ώστε να μετατραπεί ο ανθρώπινος πόνος σε ελπίδα ζωής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καλώ όλες τις δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν τη Δωρεά Οργάνων στην Ελλάδα και την δεύτερη ευκαιρία ζωής που η Μεταμόσχευση προσφέρει..»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ

 

6 12 2018 synedrio doreas organwn metamosxefsewn