O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ψήφισμα του ΔΣ- που προέκυψε στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασής του - ,καταδικάζει την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να επιβάλλει ένα πρόχειρο και ανεφάρμοστο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας που οδηγεί σε δραματική υποβάθμιση τις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας και παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών, στην ελεύθερη επιλογή γιατρού.

Το ΔΣ του ΙΣΑ καταδικάζει επίσης την πρωτοφανή προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να εγκαθιδρύσει το νέο σύστημα, με επίταξη των ιατρών των Κέντρων Υγείας, τους οποίους επιχειρεί εκβιαστικά και κατά παράβαση της νομιμότητας να εξαναγκάσει να ασκήσουν τα καθήκοντα του οικογενειακού ιατρού.

Την ώρα μάλιστα που οι επαγγελματικές συνθήκες και οι οικονομικές απολαβές που προτείνει το Υπουργείο Υγείας στους γιατρούς που θα στελεχώσουν το νέο σύστημα είναι απαράδεκτες και απαξιωτικές.

Ο ΙΣΑ με επιστολή που έστειλε σήμερα στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ζητά να δρομολογηθεί άμεσα συνάντηση του Υπουργού, με τους εκπροσώπους της Κοινής Επιτροπής του ΙΣΑ με τους Συλλόγους Ασθενών, προκειμένου να διευκρινιστεί το πλαίσιο της εφαρμογής του νέου συστήματος που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των πολιτών.

Ο ΙΣΑ ζητά ελεύθερη επιλογή γιατρού και υψηλού επιπέδου Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους ασθενέστερα οικονομικά ασθενείς ,οι οποίοι πλήττονται περισσότερο με το νέο σύστημα καθώς αποκόπτονται από τον εξειδικευμένο ιατρό που έχουν ανάγκη.

Επίσης διεκδικεί  ένα υψηλού επιπέδου σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα καλύπτει ισότιμα όλους τους ασθενείς, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας και θα αντιμετωπίζει με σεβασμό τον ιατρικό κόσμο, αξιοποιώντας όλο το υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας.

Ζητούμε να ακυρωθεί η εφαρμογή του νέου συστήματος και να ξεκινήσει εκ νέου διάλογος, για τον επανασχεδιασμό του με τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή