Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητά από το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να κινδυνεύει να μείνει υγειονομικά ακάλυπτο.

Η απόλυση εκατοντάδων ιατρών, των Μονάδων του πρώην ΙΚΑ, θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στις Μονάδες Υγείας, στερώντας από τους πολίτες, το αξιόμαχο και έμπειρο αυτό ιατρικό δυναμικό και τινάζοντας στον αέρα το νέο σύστημα πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Οι ασθενείς θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι ίδιοι την επίσκεψη στο γιατρό που έχουν ανάγκη κάτι που είναι άδικο και δυσβάσταχτο ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

« Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Ζητούμε ελεύθερη επιλογή γιατρού και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους ασθενέστερα οικονομικά ασθενείς ,οι οποίοι πλήττονται περισσότερο με το νέο σύστημα καθώς αποκόπτονται από τον εξειδικευμένο ιατρό που έχουν ανάγκη. Το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα πρέπει να καλύπτει ισότιμα όλους τους ασθενείς, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας και να αντιμετωπίζει με σεβασμό τον ιατρικό κόσμο, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας, με αξιοπρεπείς και δίκαιους όρους εργασίας ,προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας».

Ο ΙΣΑ ζητά να μην απολυθεί κανένας ιατρός και να γίνει επαναφορά των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των Παθολόγων, Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών όπως ίσχυαν μέχρι 31-7-2018, παράλληλα με την εφαρμογή του νέου συστήματος για το οποίο θα πρέπει το Υπουργείο να συζητήσει για τον τρόπο εφαρμογής του με τους ιατρικούς φορείς, προκειμένου να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή