Στην διαχρονική εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας,να ανοίξει τα 150 κλειστά κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας καθώςκαι να στελεχώσει τις Μονάδες ,με το απαραίτητο προσωπικό, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα,αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, μετα τη επίσκεψη του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ,ενημερώθηκε από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ.Γιαννη Αλαμάνο, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό,για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κάνουν να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ,σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.Αναφέρθηκε επίσης,στις ενέργειες που έχει κάνει ο ΙΣΑ,για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας .

Ειδικότερα οκ. Πατούλης,τόνισε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ,έχει διαχρονικά καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας, να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της έξαρσης της γρίπης, η λίστα αναμονής, για εισαγωγή σε ΜΕΘ, ξεπερνάει τους πενήντα ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από πέντε.Ο ΙΣΑ έχει καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη τραγική καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ που έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

15 2 2019 150 krevatia meth


 
 
 
 
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή