Την Τρίτη 26/2/2019 έγινε συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη με τον Υφυπουργό εργασίας κ. Α. Πετρόπουλο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας του ΙΣΑ κ. Ε. Παπαευαγγέλου και ο φοροτεχνικός σύμβουλος του ΙΣΑ κ. Θ. Μπαρμπούρης.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το ζήτημα της μείωσης των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών από τους ιατρούς εκείνους που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης και έχουν υποβάλει αίτηση για καταβολή του 50% των ασφαλιστικών εισφορών, παραιτούμενοι του δικαιώματός τους τα επόμενα έτη να αναγνωριστούν ως συντάξιμα σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 39 παρ. 13 του ν. 4387/2016. Ετέθησαν υπ΄ όψιν του κ. Υπουργού εγκύκλιοι του ΕΦΚΑ, για τις οποίες αναμένεται η άποψη του Υπουργείου.

Επιπλέον συζήτησαν το ζήτημα της απόσχισης του κλάδου πρόνοιας, με αντίστοιχη κατάργηση των εισφορών (4%), και τη δημιουργία, από τον ΙΣΑ, Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (Ν.Π.Ι.Δ.), σε εθελοντική βάση. Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπήρξε θετική ανταπόκριση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία για το θέμα αυτό.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                      ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

26 1 2019 sinantisi petropoulos1

26 1 2019 sinantisi petropoulos2

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

Youtube
prosfores-gia-meli-isa

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή