Η ανάγκη της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης ,στα θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών και των παιδιών, μέσω καινοτόμων προγραμμάτων, τονίστηκε από τους ομιλητές ,στο πλαίσιο εκδήλωσης ,για την παρουσίαση μια νέας μεθόδου διάγνωσης της δυσλεξίας που πραγματοποιήθηκε από την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας ,την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για τη μέθοδο R.A.D.A.R., (Τάχιστη Αξιολόγηση Δυσλεξίας & Ανωμαλιών της Ανάγνωσης), μια εξέταση εξ’ ολοκλήρου ψηφιακή, η οποία μέσω του ειδικού λογισμικού της, αξιολογεί την αναγνωστική ευχέρεια ενός παιδιού, καταγράφοντας συγκεκριμένες ποσοτικές μετρήσεις, σχετικά με ένα πλήθος παραμέτρων που επηρεάζουν την αναγνωστική ικανότητα ενός ατόμου. Όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Την πρωτοβουλία χαιρέτησε μέσω skype, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Καινοτόμα προγράμματα όπως είναι το RADAR, συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη μηχανισμών πρόληψης, για θέματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών, την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και στην Προαγωγή Υγείας. Στην στρατηγική πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο και πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοστατεί σε καινοτόμα προγράμματα πρόληψης όπως είναι το RADAR, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και άλλους φορείς, και, ήταν ο πρώτος Δήμος στη χώρα που το εφάρμοσε σε 100 παιδιά. Είναι αναγκαία η εκπόνηση στρατηγικής που θα δημιουργήσει την υποδομή ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορεί να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στους πολίτες και να συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή της υγείας τους».

Τον ΙΣΑ εκπροσώπησαν στην εκδήλωση, ο Α’ Αντιπρόεδρος Φώτης Πατσουράκος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Δατσέρης ενώ το πρόγραμμα παρουσίασαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Weill – Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πανεπιστημίου Wenzhou της Κίνας, Ιωάννης Ασλανίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Harvard Στέλιος Σμυρνάκης και ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας του νοσοκομείου Jules Gonin της Ελβετίας και Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κυμιωνής.

Στην εκδήλωση, παρέστη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κωνσταντίνος Φωτάκης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

20 3 2019 radar1

20 3 2019 radar2


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή