Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που έχει ορισθεί η 7η Απριλίου, τονίζει την ανάγκη, για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού και ειδικά των ευπαθών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Κεντρικό ρόλο, στην επίτευξη αυτού του στόχου, αποτελεί η δόμηση ενός Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και θα δίνει έμφαση, στην πρόληψη των ασθενειών και στην αγωγή υγείας των πολιτών, κάτι στο οποίο η πολιτεία δυστυχώς απέτυχε παταγωδώς.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,τόνισε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει , η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προαγωγή υγείας του πληθυσμού, ,μέσα από στοχευμένες δράσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στην αδυναμία της πολιτείας να προστατέψει τη Δημόσια υγεία και στις ευθύνες που έχει για τη μετανάστευση του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό .

«Το  brain drain έχει κόστος οικονομικό, καθώς η χώρα μας στερείται νέα, δημιουργικά μυαλά, αλλα και κόστος κοινωνικό και  ανθρώπινο.

Επίσης υπάρχει κόστος  που αποτυπώνεται και σε επιμέρους τομείς, όπως είναι  το ασφαλιστικό σύστημα, η εκπαίδευση και η αποστέρηση από την ελληνική οικονομία, ανθρώπινου δυναμικού, υψηλής προστιθέμενης αξίας», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόσθεσε:

«Οι Δήμοι μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης ,θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν ουσιαστικά, στους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία, και να σχεδιάζουν σωστά παρεμβάσεις ,με στόχο την πρόληψη και την αγωγή υγείας του πληθυσμού, καθώς και  την ισότητα, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                      ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

18 1 2019 tourismos ygeias attiki1


Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

Youtube
prosfores-gia-meli-isa

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή