• Γ. Πατούλης: Αδιέξοδα με το Υπουργείο. Εισηγούμαστε κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Συνάντηση  με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  Β. Πλαγιανάκο είχε σήμερα το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και των εκπροσώπων των Φορέων ,με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκος  υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια και πρότεινε έναν διαφορετικό επιμερισμό του  clawback , ο οποίος ωστόσο ήταν ασαφής χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση, σ ένα θολό τοπίο.

Το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  τόνισε ότι κόκκινη γραμμή για τον κλάδο, αποτελεί να μη χρεωθεί το clawback του δεύτερου εξαμήνου 2018 ,γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα εργαστήρια οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.

Μάλιστα πρότεινε να διατεθούν τα κονδύλια από τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει ο ΕΟΠΥΥ από τους Ευρωπαίους πολίτες που νοσηλεύονται στην Ελλάδα, τα οποία είναι γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία είναι αδιάθετα.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:
«Η πολιτεία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το υψηλό επιστημονικό προσωπικό της χώρας στην ανεργία και στη μετανάστευση. Πρέπει επιτέλους  να γίνει κατανοητό ότι οι γιατροί δεν μπορούν να ζήσουν με τα ψίχουλα . Θα δώσουμε μάχη για να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την  επαγγελματική επιβίωση  του ιατρικού κόσμου καθώς και ποιοτικές υπηρεσίες  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , για  όλους τους πολίτες».

Σημειώνεται ότι το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο πλαίσιο της αυριανής συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΣΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των ιατρών.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συμμετείχαν οι κάτωθι:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ(ΠΟΣΚΕ)

Φ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ)

Ι. ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔ.ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ(ΠΟΣΙΠΥ)

Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ

Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή