Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του ΙΣΑ, το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ,υπό την προεδρία του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με θέμα την επ’ αόριστον απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησαν σήμερα οι Φορείς, διεκδικώντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον ασθενή.

Διαπιστώθηκε η καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση και τονίστηκε η ενότητα και η αποφασιστικότητα του κλάδου να δώσει μάχη, για την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική του επιβίωση.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο ΙΣΑ βρίσκεται για άλλη μία φορά στις επάλξεις, πρωτοστατώντας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού κόσμου που οδηγείται από την πολιτεία, στην ανεργία και στη μετανάστευση.

«Το Υπουργείο Υγείας, με τους πειραματισμούς του έχει τινάξει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει τον Έλληνα ασθενή ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας, για τον οποίο επιφυλάσσει φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Ο ιατρικός κλάδος, ο οποίος πλήρωσε ακριβά τις αποτυχημένες αυτές πολιτικές έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του. Θα δώσουμε μάχη τόσο για την επιβίωση των γιατρών όσο και για να διασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον ασθενή στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου, το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρόκειται να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και στη συνέχεια θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

Στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία του ΙΣΑ συμμετείχαν οι κάτωθι:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Φ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ – Α’ Αντιπρόεδρος Ι.Σ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Γ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ
Ι. ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔ.ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ)

Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ

Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Ι. ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Χ. ΜΙΛΤΣΑΚΑΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

10 6 2019 siskepsi foreis PFY1

10 6 2019 siskepsi foreis PFY2

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή