O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και τη Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ, την άμεση ανάκληση της απόφασης που υποβαθμίζει το Κέντρου Υγείας Μεγάρων καταργώντας την 24ωρη λειτουργία του.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο ΙΣΑ αναφέρει ότι μετά από  επίσημη πληροφόρηση του Δημάρχου Μεγαρέων, επίκειται η παύση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της περιοχής και η λειτουργία του σε πενθήμερη βάση και συγκεκριμένο ωράριο.

Η ανωτέρω απόφαση, στερείται κάθε λογικής και αντίκειται στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους, που είναι και ο βασικός σκοπός της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας.

Το ακόμα πιο παράδοξο είναι η χρονική περίοδος που ελήφθη αυτή η απόφαση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, ήτοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που αναμένεται αυξημένος αριθμός πολιτών στην εν λόγω περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επιστολή, η ΠΦΥ έχει ανάγκη από ενίσχυση και όχι περαιτέρω συρρίκνωση. Τα Κέντρα Υγείας οφείλουν να είναι επαρκώς στελεχωμένα, τόσο από προσωπικό όσο και από ιατρικό εξοπλισμό, ώστε να λειτουργούν σε 24ώρη βάση.

Ο ΙΣΑ καταλήγει καλώντας τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό να  προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην λάβει χώρα η τροποποίηση λειτουργίας του ωραρίου του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, προκειμένου να μην υποβαθμισθεί η παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ και να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών της εν λόγω περιοχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

Για την επιστολή στον υπ. Υγείας πατήστε ΕΔΩ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή