Γ. Πατούλης: «Εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε την Ελλάδα ως δημοφιλή προορισμό Τουρισμού Υγείας να την επισκέπτονται οι διεθνείς ταξιδιώτες ξανά και ξανά»


Σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την πολιτική, την   επιστήμη και τον Απόδημο Ελληνισμό, που με το έργο τους συνέβαλαν στη εθνική προσπάθεια για την Ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού Τουρισμού Υγείας , βραβεύτηκαν στην Ιθάκη από τον Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα σε εκδήλωση με τίτλο “Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδας βρίσκει την Ιθάκη του”. Ο τίτλος είναι ο ίδιος με το 1ο διεθνές συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας που είχε διοργανωθεί δύο χρόνια πριν στο νησί του Οδυσσέα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης, νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας.

«Η Ελλάδα κι η Ιθάκη σε δεσμεύουν να ξαναρθείς λόγω της φύσης και του κλίματος. Αυτόν τον νόστο, τον νόστο του Οδυσσέα, τον νόστο που τον μοιραζόμαστε σήμερα με τους ομογενείς μας από το εξωτερικό, τον αναπτύσσει ερχόμενος στην Ελλάδα κι ο τουρίστας, όπως καταγράφεται. Αποτελεί στόχο στην εθνική προσπάθεια για την Ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού υγείας το να αποκτήσουμε ταξιδιώτες υγείας που θα επαναλαμβάνουν το ταξίδι τους στην χώρα μας, καθιερώνοντας διαρκώς την Ελλάδα ως δημοφιλή προορισμό Τουρισμού Υγείας»

Ο κύριος Πατούλης υπογράμμισε ότι οι διακεκριμένοι επιστήμονες που ανοίγουν το παράθυρο του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού στον κόσμο, συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια κατ αρχήν με την αξιοπιστία τους, που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την καθιέρωση της χώρας στον Παγκόσμιο Χάρτη Τουρισμού Υγείας.       

Δεσμεύτηκε ότι «η Ιθάκη για τον ελληνικό Τουρισμό Υγείας θα διατηρήσει τον συμβολισμό της, και θα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για να αποτελεί σύντομα ελκυστικό προορισμό και για τους Ταξιδιώτες Υγείας, εκτός από τους πολυάριθμους τουρίστες που την προτιμούν κάθε χρόνο». Ο Προεδρος του Ι.Σ.Α. υπενθύμισε το ότι “ο Τουρισμός Υγείας βρίσκει την Ιθάκη του”, αφορά στο διεθνές κύμα Τουρισμού Υγείας που παρουσιάζει έκρηξη, και εκπέμπει το μήνυμα ότι ξαναγυρνά ο Τουρισμός Υγείας εδω στην Ελλάδα όπου τα φημισμένα τότε στον κόσμο Ασκληπιεία με τις ιαματικές πηγές, που υπάρχουν μέχρι σήμερα, ήταν οι πρώτοι, σ όλη τη γη, προορισμοί Τουρισμού Υγείας για τους ξένους ταξιδιώτες της αρχαιότητας.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο της Ιθάκης για την προσφορά τους στην προώθηση και την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας:

ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγο, Η.Π.Α Κώστας Χανιωτάκης, ο Πρόεδρος της  Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, η καθηγήτρια Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο University College του Λονδίνου στο Ινστιτούτο Υγείας Γυναικών Joyce Harper, ο Ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και μέλος της Ελληνικής και Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Δημήτρης Jackson, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σοφία Καλανταρίδου, καθώς και ο πρωτεργάτης του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας Προεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, IVF Specialist Κωνσταντίνος Πάντος και ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Γενικός Γραμματέας της ΕΛΙΤΟΥΡ Πέτρος Μαμαλάκης.

Βραβεύτηκαν επίσης ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης από τη Νέα Υόρκη, ο ιδρυτής Διευθύνων Σύμβουλος Albania American Hospital στην Αλβανία Klodian Allajbeu,ο κύριος Ματθαίος Ραφτόπουλος, Διευθυντής MPR Financial Services της Αυστραλία, και η γνωστή Αυστραλέζα ηθοποιός Μαίρη Κούστας

 ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ι.Σ.Α


 

 

IMG 6468

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή