images/logo-sillogou3.jpg

O ιατρικός κλάδος έχει υποστεί την τελευταία διετία μια λαίλαπα μέτρων που τον οδήγησε στην επιστημονική και επαγγελματική εξαθλίωση.

Οι ιδιώτες γιατροί υπέστησαν διωγμό, οι νοσοκομειακοί εμπαίζονται συστηματικά, το υψηλά  εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας οδηγείται στη μετανάστευση και η δημόσια υγεία καταρρέει. Πρόσφατα μάλιστα δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος ανεφάρμοστου και ιδεοληπτικού.

Την κρίσιμη αυτή ώρα, ο ιατρικός κόσμος οφείλει ενωμένος να προβάλει αντιστάσεις. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να ισχυροποιηθούν για να μπορούν να προβάλουν αντίσταση στην αυθαιρεσία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε μια ύποπτη και συντονισμένη προσπάθεια για την αποδυνάμωση και τη φίμωσή τους, η οποία αποτυπώνεται πλέον και θεσμικά με το Σχέδιο Νόμου για την υποτιθέμενη  μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των Ιατρικών Συλλόγων που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Καλούμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων υπηρετώντας το ρόλο που του έχει ανατεθεί από το ιατρικό σώμα να προασπίζεται αποκλειστικά τα συμφέροντα των ιατρών και της Δημόσιας Υγείας.

Δεν θα επιτρέψουμε στον κυβερνητικό συνδικαλισμό να αλώσει τον ιατρικό χώρο.

Ενωμένοι θα δώσουμε μάχη για την επαγγελματική μας επιβίωση και τη δημόσια υγεία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.