images/logo-sillogou3.jpg

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ  “ Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από το 2012 έως και σήμερα, στέκεται δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη”

Κοντά στους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας βρέθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τους εθελοντές ιατρούς του. Κλιμάκιο του ιατρείου, μετέβη στις 19/9/2019 στο Δελβινάκι της Ηπείρου, κατόπιν προσκλήσεως και με τη στενή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κκ Ανδρέα και με το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη πατέρα Νικόλαο Λιόλο ιατρό και με τον κ. Δημήτρη Καλλιακμάνη, οι οποίοι και εκπροσωπούσαν τον Σεβασμιώτατο.

Το κλιμάκιο των Ιατρών αποτελείτο από τους Ιατρούς :

Ελένη Μελιάδου - Παιδίατρο Υπεύθυνη Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Ν. Καλλιακμάνη - Παθολόγο

Θ.Ριζόπουλο – Καρδιολόγο

Ι.Κονιδάρη – Χειρουργό

Ιζόλδη Χατζηγιάννη – Ορθοπεδικό

Μάρτα Αντίκο – Γυναικολόγο

Δ.Δημητρίου – Ουρολόγο

Μαρία Παλιατσέα – Ακτινολόγο

Μαρία Παιδονόμου – Βιοπαθολόγο

Άννα Παπαπροκοπίου – Φαρμακοποιό

Το ως άνω κλιμάκιο ιατρών συνοδεύετο  και από τις κυρίες Καλλιόπη Περρέα και  Σούλα Πέτσα ως ειδικό νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο το κλιμάκιο των Ιατρών παραχωρήθηκε όλος ο χώρος του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου υπό την ευγενή προσφορά και διάθεση της Διευθύντριας ιατρού κυρίας Ξεκάρφωτου Μαρίας και του Διοικητικού Προϊσταμένου κ. Αριστοτέλη Βίλη, τους οποίους ο ΙΣΑ ευχαριστεί θερμα καθώς και όλο το προσωπικό του Κέντρου.

Κατά την διήμερη παραμονή του κλιμακίου στο Δελβινάκι συνολικά εξετάστηκαν 373 ασθενείς και πραγματοποιήθηκαν 98 triplex καρδιάς και ΗΚΓ από τον καρδιολόγο. Επίσης 75 υπέρηχοι και triplex αγγείων και 13 test Pap από την γυναικολόγο. Τα τεστ εστάλησαν για κυτταρολογική εξέταση στον  ιατρό κ. Αριστείδη Διαμαντή πλοίαρχο και διευθυντή του Κυτταρολογικού τμήματος του Ναυτικού  Νοσοκομείου Αθηνών, όποιος στηρίζει σημαντικά το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ. Από την παιδίατρο κα Μελιάδου Ελένη εξετάσθηκαν 80 παιδιά, μεταξύ των οποίων ήταν παιδιά από τα παραρτήματα του ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου» που φιλοξενούνται στην Κόνιτσα και στην Πωγωνιανή.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δώρισε ηλεκτροκαρδιογράφο στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Θεοτόκος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κονίτσης.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Πωγωνιανής ενώ εδέχθη την φιλοξενία τόσο της Ιεράς Μητρόπολης όσο και των τοπικών φορέων.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από το 2012 έως και σήμερα στέκεται δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει δυσκολίες στον τομέα της υγείας και στους συνανθρώπους μας, έτσι παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας. Με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτάσει ως το τελευταίο άκρο της Ελλάδας τόσο της Ηπειρωτικής όσο και της Νησιωτικής. Όλοι οι εθελοντές του Ιατρείου προσέφεραν, προσφέρουν και θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν της υπηρεσίες τους, σε αποστολές που προϋποθέτουν πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο και για την σημαντική αυτή συμβολή τους ο ΙΣΑ, για μια ακόμη φορά τους ευχαριστεί θερμά».

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.


     

 

IMG 0295