images/logo-sillogou3.jpg

Ομάδα εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, του ΙΣΑ και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετέβησαν χθες στην Μυτιλήνη, για να συνδράμουν στην υγειονομική κάλυψη των μεταναστών, μετά από συνεννόηση του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Υγείας. Η ιατρική ομάδα η οποία αποτελείται από τον κ. Ν. Καλλιακμάνη παθολόγο, κ. Κ. Νομικό δερματολόγο, κ. Θ. Ριζοπουλο και
κ. Ε. Χαιρετάκη  καρδιολόγους, κ. Σ. Κουτουλογένη και κ. Ε. Μελιάδου παιδίατρους και κ. Κ. Περρέα εθελόντρια, θα παραμείνει στο νησί τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας Μυτιλήνης .

Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου επισκέφθηκαν το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, και παρέδωσαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό ενώ παρείχαν ιατρική φροντίδα σε ασθενείς μετανάστες.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος του ΙΣΑ μαζί με εθελοντές του ιατρείου σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Σ. Γαληνό είχαν επισκεφθεί τα Κέντρα Υποδοχής και προσέφεραν ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τα εξής:

«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι πάντα δίπλα στους αναξιοπαθούντες και στο τελευταίο άκρο της χώρας. Σήμερα θέτουμε και εμείς τις δυνάμεις μας για να συνδράμουμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Ελλάδας που δέχονται το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα. Πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι είναι χρέος της πολιτείας, να δημιουργήσει άμεσα την υποδομή, για την συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου, για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών, στα πλαίσια μιας συγκροτημένης εθνικής πολιτικής. Εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο για να καλύψουμε τα κενά μέχρι η χώρα να ξεπεράσει την κρίση αυτή.»

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Γιώργος Πατούλης       Κωνσταντίνος Δήμτσας

 

 mitilini