Στο Συμπόσιο για τον Πόλεμο, τη Μετανάστευση και την Υγεία, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη (26-27 Φεβρουαρίου 2016) θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος. Το Συμπόσιο διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο και σε αυτό θα συμμετάσχουν όλοι οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων του κόσμου.

 

Ο κ. Βλασταράκος θα μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και μάλιστα εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, η Ελλάδα είναι η χώρα που υποδέχεται το 95% των προσφύγων και των μεταναστών που κατευθύνονται στην Ευρώπη. Απ’ αυτούς, το 70% είναι πρόσφυγες και το 34% παιδιά. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, στην Ελλάδα γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, οι οποίες καταβάλλονται από το σύνολο των ιατρών, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και των εθελοντών.

 

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. θα κάνει επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των ελέγχων των ροών των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι πρέπει να γίνονται από την χώρα που φεύγουν. Επίσης, θα τονίσει την ανάγκη μεταφοράς των ανθρώπων αυτών στις χώρες που επιθυμούν, όπου θα πρέπει να έχουν τη φροντίδα που αρμόζει στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή