Με επιτυχία διεξήχθει το Σάββατο 13/10/2012 στην Αθήνα το NATIONAL ROUNDTABLE που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσηλευτικών Συνδέσμων (EFN) και συντονίστηκε από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) στα πλαίσια του EU PROJECT (CHAIN OF TRUST) και θέμα το e Health δηλαδή τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας των ασθενών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τον πρόεδρο του Ι.Σ.Α  κ. Πατούλη Γεώργιο που ήταν επίσημος προσκεκλημένος εκπροσώπησε ο Ταμίας του Δ.Σ. του ΙΣΑ κ. Πατσουράκος Φώτιος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν από την EFN ο Γεν. Γραμματέας κ. Paul de Raeve, από το ΥΥΚΑ η κ. Ασημ. Μπουρμπάκη, από την 5η ΔΥΠΕ ο κ. Αθ. Τσάτσος Αναπλ. Διοικητής και ο Ευαγ. Σταματιάδης Δν/της Πληροφορικής , από οργανώσεις ασθενών οι κ. Χρ. Βλάχος Πρόεδρος του Συλλόγου <<Η ΠΙΣΤΗ >>, η συντονίστρια για το e-Health CALLIOPE και του Epsos και στέλεχος του ΑΠΘ κ. Ζωή Κολίτση, ο κ. Θεοδ. Βοντετσιάνος αναπληρωτής Διευθυντής Πνευμονολόγος και διευθυντής του προγράμματος e-Health στο νοσοκομείο <<ΣΩΤΗΡΙΑ>>. Την εκδήλωση παρακολούθησαν Ιατροί, νοσηλευτές και άλλοι ερευνητές. Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι ενώ έχουν γίνει βήματα στην Ελλάδα για τη ηλεκτρονική Υγεία δυστυχώς υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα και ανασταλτικός παράγων είναι η πολυδιάσπαση των προσπαθειών και η έλλειψη συντονισμού.

Στην παρέμβαση του ο Ταμίας του ΙΣΑ κ. Πατσουράκος Φώτιος επισήμανε ότι ο ΙΣΑ έχει θεσμοθετήσει επιτροπή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την πληροφορική στην υγεία μέρος της οποίας είναι και ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας των ασθενών και είναι σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και εκπροσώπους από το ΥΥΚΑ. Παράλληλα τόνισε ότι επειδή δεν υπάρχει καιρός πλέον για χάσιμο θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός των ενεργειών, και συνεργασία του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα με συγκεκριμένα στελέχη από τους φορείς που συμμετέχουν, γνώστες του αντικειμένου,και ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ασφάλεια και ενοποίηση των συστημάτων πληροφορικής στην υγεία σε κοινή πλατφόρμα, ο ΙΣΑ δε είναι πρόθυμος να βοηθήσει προς την σωστή υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

 

 01

 

02


 

 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή